Ian Porté acaba tercer a la Pujada a Alcover

Els pilots del Programa de Formació dels Joves Pilots de l’ACA, Ian Porté i Marcel Muxella, van debutar en el Campionat de Catalunya de Muntanya 2023, disputant la Pujada Alcover 2023. El calendari de l’esmentat certamen serà en el qual continuaran formant-se durant la present temporada.

En aquesta primera competició de l’any Ian Porté va demostrar estar molt a prop, no sols dels rivals de la seva categoria (2n entre els CM), sinó que a més és va situar en el podi escratx de la pujada.
El jove pilot andorrà va protagonitzar una actuació en constant progressió, que va rematar de manera espectacular en una última pujada en la qual va aconseguir rebaixar més de 3” el seu millor crono fins al moment. Parant el crono en 2’15”011, va assolir situar-se en tots els podis de la pujada.

Una vegada celebrat el lliurament de trofeus, Porté ens va comentar: “Hem fet una pretemporada molt bona i els resultats s’han vist en la primera pujada de la temporada. Ens hem adaptat al cotxe molt bé i estem molt contents per la segona posició que hem aconseguit a Alcover. Amb tot, per a Sant Mateu intentarem millorar les prestacions del Silver per a intentar estar en lo més alt del podi. És a dir que, a Sant Mateu més i millor!”

L’objectiu de Marcel Muxella a Alcover era molt diferent. Era la primera vegada que se situava la volant del seu Silver Car, una mecànica molt diferent de la qual estava acostumat (Fórmula).
Va anar millorant en cadascuna de les cinc pujades en les quals va participar, però, com el mateix reconeixia, queda molta feina per fer. Aquestes van ser les seves paraules al parc tancat final d’Alcover: “Per a mi el balanç d’aquesta jornada és molt positiu. Hem aprofitat les tres mànegues d’entrenaments per a conèixer el Silver. Després en les dues mànegues de carrera ja hem agafat el ritme. No hi ha dubte que el marge de millora durant la temporada és gran, ara ja sé on treballar per a aconseguir que el Silver sigui més competitiu. Tinc ganes que arribi la pròxima carrera per a poder demostrar la nostra progressió”.

Marc Solsona deixa les proves de Muntanya.
A la Pujada Alcover 2023, inicialment eren tres els pilots del Programa de Formació de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA). Als inscrits Marcel Muxella i Ian Porté calia afegir a Marc Solsona.

No obstant això, pocs dies abans de la pujada, Solsona va decidir abandonar l’especialitat esmentada i, per tant, ja no va ser present al parc d’assistència de la localitat tarragonina.
La conseqüència que es deriva de la decisió de Marc Solsona és la seva baixa, de manera immediata, del Programa dels Joves Pilots de l’ACA i deixarà de rebre les ajudes que es deriven per pertànyer a l’esmentat programa.

Porté i Muxella tindran una pròxima oportunitat per a demostrar la seva progressió en la Licitada a Sant Mateu de Bages que, amb l’organització del Moto Club Manresa, es disputarà el pròxim 23 d’abril.

 

D’altra banda, Gerard de la Casa també va finalitzar en tercera posició la Pujada, però a la categoria de turismes. Després d’aquesta primera cita de la temporada es poden treure les primeres conclusions. Sembla evident, que si la situació no vària de manera considerable, que Gerard tornarà a tenir molt complicat pujar a l’esglaò més alt d’un podi a causa de la lluita desigual que des de la passada edició manté amb els cotxes de la marca de Stuttgart.

L’escenari de la prova tarragonina del CCM es va mantenir invariable.
Els components de l’Escuderia TRAMSport no van fer cap canvi en el traçat de la pujada. Així doncs, una part de la carretera (TV-7041) que uneix les localitats d’Alcover i Mont-ral, en concret entre les fites quilomètriques 1,085 i 5,190, van ser els 4,105 km, que es van cronometrar per a establir les classificacions de la prova.

Quant a la climatologia, cal esmentar que l’ambient va ser agradable encara que va haver-hi un moment, abans de l’inici de la primera pujada vàlida per a la carrera, en què alguns dels presents van témer el pitjor. Una part del cel es va posar molt fosc, per sort no va tenir continuïtat i va tornar a lluir el sol en la part final del matí.

Falten uns segons per a igualar-se als Porsche.
“Superar als Porsche continua sent molt complicat. Veurem en les pujades més favorables a la nostra mecànica, ens hi podrem acostar més. També que quatre mesos d’inactivitat es noten, estic convençut que anirem millorant el ritme i no descarto la possibilitat de poder llimar diferències”. Com es pot comprovar, Gerard manté nivell competitiu i no descarta cap possibilitat a pesar que el repte és evident.

Deixa un comentari

Previous post Albert Llovera recupera el feeling en el Ral·li Terra de Auga
Next post Bona progressió de Vinyes-Mercader amb l’Hyundai