Ibón Navarro: “Farem un equip per tornar a ser competitius”

Entrat al juliol, després d’una temporada atípica marcada pel confinament, Ibón Navarro, entrenador en cap del Morabanc Andorra repassa el que ha estat la temporada 2019-20. Els objectius aconseguits i la majoria de jugadors d’una plantilla que tornarà a tenir modificacions. Acaba el curs 2019-20 però ja està en marxa el 2020-21.

La valoració del curs esportiu pel tècnic del Morabanc Andorra “no es pot fer sense tenir en compte el que s’ha viscut”. Segons el propi tècnic basc “la línia que portava l’equip abans de l’aturada era bona. Estàvem en llocs de play-off, van jugar les semifinals de la Copa i ens vam ficar en el Top16, en un grup tan complicat com el que teníem”. L’exigència del tècnic surt ràpidament en comentar que

“a l’Eurocup va ser complicat començar amb un 0-2 però tot i fer una millor lliga regular que la temporada anterior, els errors que vam cometre els vam pagar”.


La temporada ha estat molt dura, per la igualtat dels equips. Així i tot el Morabanc Andorra es va classificar per la Copa. Navarro treu pit al dir que “ens vam classificar el darrer dia perdent, això té una lectura d’haver fet les coses ben fetes durant els primers mesos”. El propi tècnic del conjunt andorrà reconeix que “estàvem en disposició d’entrar al Top8 de la competició quan es va aturar la competició”.
El curs ha estat complicat, pel que fa a lesions i més concretament amb el jugador en qui s’havia apostat com a referent de la plantilla com és Moussa Diagne. El tècnic té clar que molt important va ser l’actitud de l’equip, al dir que “l’equip va saber competir sense el seu referent i qui va donar la seva millor imatge va ser el Dean Musli”.

El pivot serbi ha estat un dels jugadors que més crítiques ha rebut per part dels aficionats. En aquest sentit Navarro té clar que “ell ens ha aportat el que havia d’aportar”. L’Ibón segueix dient “està clar que no li podíem demanar que fos igual d’expressiu que el Moussa, o que transmetés la seva energia, però al final el que queden són els números, i els del Dean mostren que ha fet una bona temporada”.

Amb el març, el confinament va entrar a Andorra i va afectar a tot l’esport. No va estar immune el Morabanc Andorra que es va veure obligat a aturar la seva activitat. Tot i això Navarro reconeix que “no vam parar d’analitzar el que havíem viscut fins al moment”. El tècnic del Morabanc reconeix que “les circunstàncies van fer que a Senglin el relegessim a jugar de base durant molts moments, i veritablement crec que on li podíem haver tret més rendiment era d’escorta”. Aquesta aposta provocada, en part, per la poca confiança en pujar la pilota de Franz Massenat, segons l’Ibón, ha fet que “perdéssim el veritable talent que ens podia aportar Jeremy Senglin”.

En els llançaments exteriors, la irregularitat de David Walker i les aportacions de David Jelínek s’afegien al llançament exterior d’un Massenat que ha anat agafant confiança cada cop que avançava la temporada. Navarro deixa anar una dada important

“Franz era el millor jugador de la lliga alemanya en el llançament de tres, en els darrers tres minuts de partit”.

Una mostra que a Massenat, això de la pressió, com he pogut veure, no l’impressionava.


El Morabanc Andorra ha estat un conjunt que, en moment, ha efectuat un joc atractiu pels aficionats. El seu tècnic ho analitza dient “és un estil de joc que vol el club i que jo ho comparteixo”. Navarro avança que “seguirem amb aquest estil de joc perquè hi crec i perquè penso que és el que més atractiu que podem oferir-li al nostre públic”.

Ibón Navarro també ha volgut tenir unes paraules pel públic que assisteix al Pavelló Poliesportiu d’Andorra i en definitiva a tots els seguidors/es al dir que “està clar que el públic de la Bombonera és el nostre sisè jugador. El sentim i el necessitem a cada partit”.

El tècnic basc es troba molt còmode a Andorra. A finals de setmana, un cop la seva dona acabi de treballar marxarà cap a Euskadi a desconnectar. Malgrat la distància, el telèfon no deixarà de sonar-li, ja que amb el General Manager treballen per confeccionar una nova plantilla que tindrà com a objectiu il·lusionar a tot un país.

Sobre la nova plantilla, el tècnic explica que

“crec que estem fent una bona feina per intentar confeccionar un equip que s’adeqüi al nostre estil de joc”.

Navarro ha afegit “crec que no seran millors jugadors dels que teníem ara, però sí que crec que seran els que millors s’adeqüin als rols que necessitem”.


Ibón Navarro preveu, de nou, una temporada 2020-21 molt interessant: “només cal veure els equips que estan confeccionant els altres clubs, fan por. Sembla que no tinguin disminució de pressupost”. El tècnic basc ha afegit “hi haurà un nivell brutal a la lliga, però nosaltres aspirem a confeccionar un equip competitiu, tot i que ja anuncio que caldrà treballar molt i dur per aconseguir cada victòria”.

Tot i no renunciar a ser competitiu, Ibón Navarro té molt clar que el públic andorrà tornarà a ser clau, sobretot en els partits a casa

“la Bombonera és un plus, necessitem a la gent, perquè junts podrem aconseguir els reptes que ens marquem”.

El que està clar que la majoria de clubs estan fent reforços de qualitat, només cal veure a Unicaja, Tenerife, Gran Canarias, Badalona, Burgos. I és per aquest motiu que l’Ibón encoratja “a seguir apostant pel bàsquet, perquè tota ajuda suma per aconseguir fer el millor equip que representi a Andorra, com es mereix”.

Ja es pot dir que la primera plantilla del Morabanc Andorra està de vacances. Tornaran als entrenaments, si no hi ha res de nou, entre la primera setmana i la segona d’agost.

 

 

Fotos: ACB Photo i Albert Martín.

Deixa un comentari

Previous post Carla Varas decideix plegar de la rítmica
Next post Fi a l’estada dels equips nacionals de la FAE als Alps