Incendi a l’Estadi Nacional

Cap a les quatre de la tarda, una cortina de fum negre sortia del mig de l’Estadi Nacional. Durant dos dies, operaris de Govern, de la FAF estan portant a terme els treballs habituals per condicionar la instal·lació a les normatives que estableix la UEFA i la FIFA per competicions internacionals, però aquest fet ha engegat les llums d’alarma. L’incendi ha malmès la instal·lació audiovisual que estava muntada en aquell punt, però poca cosa més, a part del tall de gespa que estava en aquell mateix punt.

Cal esperar la investigació de la policia, de per què s’ha produït l’incendi i si la plataforma on s’ha produït és prou segura per portar a terme la seva tasca.

Al lloc dels fets s’ha desplaçat tant la ministra de Cultura i Esports, del Govern Sílvia Riva com el president de la Federació Andorrana de Futbol, Fèlix Álvarez.

En el lloc dels fets, la ministra Riva ha indicat que “hi ha hagut molt fum, degut a la gran combustió de plàstic, però l’incendi no ha estat molt important. No s’han partit d’anys personals, i de seguida s’han iniciat les tasques per avaluar quines accions cal fer per treballar per dur a terme el partit dissabte”.

Sobre l’origen de l’incendi, la ministra Riva ha demanat que “cal esperar a la investigació que s’ha obert i quan tinguin més dades de les causes us les traslladarem”.

Sobre els elements afectats, la responsable governamental de la cartera de Cultura i Esports ha indicat que “hi ha una part de la gespa que està afectada, la que està just a sota de la plataforma i algun element de la retransmissió que s’estava instal·lant”. Riva ha afegit “tant les empreses d’audiovisuals com la de la gespa ja estan avisats i tot el material necessari per repostar el material fet malbé per l’incendi està en camí”.

Riva sí que ha indicat que “el que s’ha cremat és la protecció de l’estructura”.

De la mateixa manera que la ministra, el president de la FAF ha indicat que “el més important és que no hi ha hagut cap dany personal”. Àlvarez ha afegit que “s’està treballant perquè el partit es pugui jugar. La planificació continua igual i entenem que com no s’ha vist afectat el terreny de joc, no ha d’haver-hi problemes per disputar el partit”.

Álvarez ha afegit també que “la investigació ha de dir, si la plataforma és prou segura o no”. Ara mateix, el perill que no es disputi el partit podria venir per l’impossibilitat de dur a terme la retransmissió televisiva, cosa poc probable, ja que el material fet malbé, està de camí a Andorra per substituir el cremat.

 

Estat en el que ha quedat la part cremada de l’Estadi Nacional. Foto: Govern d’Andorra.

Deixa un comentari

Previous post Pel Pilar es reobre la piscina d’Encamp
Next post Puyals i Martínez guanyen la crono de l’OTSO 25K

Descobriu-ne més des de ElPrincipat.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint