Innovacions importants en el programa dels JJOO de Cortina 2026

La Junta Executiva del Comitè Olímpic Internacional (COI), basant-se en les recomanacions de la Comissió del Programa Olímpic (OPC) en la reunió del 24 de juny de 2022, va aprovar innovacions importants per als Jocs Olímpics d’hivern de Milano Cortina 2026. La finalització del programa es va basar en les recomanacions de la Comissió del Programa Olímpic (OPC). El programa va ser revisat per l’OPC en el context dels principis del programa Milano Cortina 2026, que reflecteixen la Carta Olímpica, les recomanacions de l’Agenda Olímpica 2020+5 i la visió dels jocs tant del COI com de Milano Cortina 2026″. El COI ha confirmat el debut olímpic de l’esquí de muntanya als Jocs Olímpics d’Hivern de Milà Cortina 2026.

S’han afegit vuit esdeveniments nous al programa amb un fort enfocament en la igualtat de gènere pel que fa a proves i quotes d’esportistes. Aquest enfocament està en línia amb l’objectiu de reduir el cost i la complexitat d’acollir els Jocs Olímpics d’Hivern utilitzant les instal·lacions existents i respectant la quota total d’atletes de 2.900.

L’esquí de muntanya és un nou esport olímpic per als Jocs de Milà Cortina 2026 amb la inclusió de tres noves proves de medalles: sprint masculí, sprint femení i relleu mixt. La quota assignada a l’esquí de muntanya és de 36 atletes repartits a parts iguals entre femenins i masculins.

Oriol Olm, el gran candidat andorrà a participar a Cortina 2026. Foto: Ferran Font.

 

Deixa un comentari

Previous post Andorra fa un gran partit davant Illes Fèroe tot i perdre 1-0
Next post L’ENFAF fa el seu treball i quatre jugadores del B debuten amb l’absoluta