Inter, campió de la lliga Multisegur Assegurances 2019-20

L’Inter ha fet història aquest dijous i s’ha proclamat campió de la Lliga Multisegur Assegurances, de manera que jugarà la ronda preliminar de la Lliga de Campions. Els escaldencs no han fallat després d’haver perdut dues oportunitats per sentenciar el títol i contra la UE Sant Julià han firmat un autèntic recital, demostrant la seva qualitat i del que són capaços, guanyant per 3 a 0.

L’equip ha sortit a la gespa del Nacional al 300% i han destrossat als lauredians, que s’han convertit en espectadors del duel. Per tant, el projecte Inter d’Escaldes ha culminat en un importantíssim títol de lliga. El club va començar a créixer l’any 2018, sent una revelació i avui ha tocat el cel, desbancant al Vallbanc FC Santa Coloma com a hegemònic campió.

Sergio Moreno ha estat sens dubte l’home del partit. Al minut 2 el jugador ha enganxat una pilota des del mig del camp i sense pensar-ho, ha fet un xut espectacular que ha passat per sobre del porter Javier López, que estava molt avançat i no ha pogut fer res per aturar la pilota. Després, els escaldencs han seguit intentant-ho, anant per feina i el segon gol no ha trigat a arribar.

Passada mitja hora de partit, amb un domini clar dels d’Adolfo Baines ha estat Moreno qui, de nou, després d’una passada a la frontal de l’àrea, ha enganxat la pilota i rasa, ha enviat la pilota al fons de la porteria. El Sant Julià no ha tingut cap opció per fer front a un Inter molt endollat, de fet, José Gomes no ha hagut d’intervenir en tota la primera part. Els lauredians, absolutament apagats, s’han esvaït totalment davant del líder, sabent que havien de conservar l’energia de cara al partit de la Copa Constitució contra l’Inter aquest diumenge a la Borda Mateu.

Al descans, el resultat era de 2 a 0. A la represa, el guió ha estat el mateix. Domini absolut de l’Inter que ha portat als escaldencs a fer el tercer de pressa. En aquest cas ha estat un mestre: Marc Pujol qui ha enganxat una pilota a tres quarts del camp i sense immutar-se, amb molta classe, ha regatejat i ha enviat la pilota per tota l’esquadra. I anar fent. Tercer gol que ha sentenciat la lliga. Malgrat això, els escaldencs han seguit intentant fussilar la porteria laurediana, buscant el quart que no ha arribat. Ho han intentat de totes maneres encara que per uns minuts, el Sant Julià ha resistit com ha pogut als escaldencs, que han dominat els 90 minuts del duel. I és clar, els darreres minuts han estat una festa.

Respecte a l’altre partit dels play-off pel títol, el Vallbanc FC Santa Coloma ho ha intentat fins al darrer moment però no depenia d’ell mateix. Els colomencs han dominat des del principi a la UE Engordany, intentant el gol des dels primers minuts, generant oportunitats encara que sense èxit. El gol ha arribat passada la mitja hora de partit, Enric Pi ha fet una passada des de la dreta a Nico Medina que, amb el cap ha enviat el cuir al fons de la porteria. Després han intentat fer el segon però l’Engordany no ho ha posat fàcil. Per tant, el resultat a la mitja part ha estat d’1 a 0.

A la segona part, el Vallbanc ha anat per feina i al 50 ha fet el segon. Txus Rubio ha fet una centrada a la frontal de l’àrea i després que la pilota rebotés en un defensa, Luis Blanco no ha perdonat. Tot i això, sabedor, del resultat, poques esperances quedaven als colomencs, que han seguit controlant l’enfrontament, però amb la lliga ja sentenciada, de manera que no hi ha hagut més gols. Finalment el resultat ha estat de 2 a 0 i els Vallbanc queda després de sis anys, subcampió de la lliga. L’Engordany acaba tercer.