Irineu Esteve 25è en els 30km de Beijing 2022

Aquest dissabte s’ha disputat la prova de llarga distància dels Jocs Olímpics en esquí de fons, amb Irineu Esteve en la lluita, ja que finalment sí ha pres la sortida tot i els problemes de salut que arrossegava els últims dies. Esteve ha estat 25è en una cursa que, a més, s’ha escurçat a 30km dels 50km previstos per culpa del vent i el fred, intensíssim, que ha endurit molt la carrera.

Esteve ha sortit a buscar el millor rendiment tot i les dificultats de la jornada per culpa d’una meteorologia molt agressiva i pels problemes estomacals que arrossegava els últims. Amb tot, la seva lluita ha estat palesa amb un rendiment que li ha permès estar entre els millors.

L’andorrà ha finalitzat en la 25ª posició amb 1h15.09,8, a 3.37,1 del guanyador, que ha estat el rus Alexander Bolshunov amb 1h.11.32,7.

Irineu Esteve, fondista: “Crec que podíem haver estat una mica més endavant i que tots esperàvem una mica més. Les bones sensacions en aquests Jocs per mi van ser a la 15km clàssic, que a la segona volta crec que vaig rodar a un bon ritme i em vaig trobar molt bé, i a les altres he patit una mica més. Ara hem d’acabar decidir quines curses fem i quan ho tinguem intentarem fer-ho el millor possible i intentar trobar les sensacions més positives que en aquests Jocs”.

Joan Erola, director de fons i entrenador: “Avui s’ha escurçat la carrera i s’ha fet més tard la sortida per culpa de la meteo. Veient a l’Irineu, que no estava massa bé, ha fet una cursa correcta, l’ha salvat molt bé. Crec que podem fer un balanç molt positiu dels Jocs, perquè en el cas de l’Irineu ha estat a les tres carreres a un nivell molt semblant, entre la 20 i la 25ª posició. A nivell general ha rendit molt bé en les tres curses, però potser ens ha faltat aquella cursa d’estar més endavant. Però sortim contents, perquè avui esperàvem que estaria una mica més darrere pels problemes que havia tingut”.

Naoto Baba (JPN), Candide Pralong (SUI), Ireneu Esteve Altimiras (AND), Imanol Rojo (ESP) © Thibaut/NordicFocus. 

Deixa un comentari

Previous post La Grandvalira Skimo6 suspesa per la boira
Next post Triomf incontestable del VPC 50-5 davant el GEiEG

Descobriu-ne més des de ElPrincipat.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint