Irineu Esteve assoleix el millor resultat de la història en uns Mundials: 12è a l’skiathlon

Irineu Esteve ha aconseguit aquest divendres trencar un nou rècord. Mai en la història un andorrà havia estat més endavant d’una 15ª posició. Va ser precisament ell al 2021, als Mundials d’Oberstdorf (Alemanya), quan va ser 15è als 15km. Avui, als 30km skiathlon de Planica (Eslovènia), ha tornat a fer història en finalitzar 12è lluitant mà a mà contra els millors del planeta fons.

Irineu Esteve ha acabat la cursa amb un crono de 1h11.41,8, a 2.01,5 del guanyador, el noruec Simen Hegstad Krueger (1h09.40,3). Cal destacar que el fondista andorrà ha finalitzat 12è entre quatre noruecs (els quatre primers classificats), tres suecs, un finlandès, un alemany i dos francesos. El domini escandinau, acompanyat de quatre centreeuropeus, entre ells l’andorrà Esteve.

El fondista del Principat s’ha marcat avui una carrera per al record. Amb el dorsal 26, l’andorrà ha sabut d’inici seguir l’estela dels favorits. Un grup d’una desena de corredors marcava el ritme frenètic en les primeres voltes en clàssic (quatre voltes en clàssic, 15km, i després altres quatre voltes en skating, per sumar altres 15km) i Irineu Esteve se situava a cua, a prop, seguint a pocs segons l’evolució de la carrera.

Quan aquest grup estirava la goma, aquesta es trencava justament en l’andorrà, que a un segon, dos, tres, mantenia el ritme del grup capdavanter però ja una mica despenjat. Era el moment clau de la cursa, quan havia de lluitar en l’especialitat de clàssic que no és la seva, per patir i intentar després, en skating, remuntar posicions.

I així va ser, tot i que es quedava en terra de ningú, 15è, Esteve es decidia a anar cap endavant per retallar posicions. Se situava 14è, i fins i tot 13è, per remuntar encara més ja en skating, quan fins i tot se situava en la 10ª posició acompanyat en aquest cas pel finlandès Perttu Hyvarinen i el suec Jens Burman.

A la part final, els tres anaven junts, i només en l’última volta els dos rivals de l’andorrà per la 10ª posició posaven un ritme que Esteve no podia seguir. Amb tot, l’andorrà arribava a meta 12è en el que és la millor posició d’un andorrà en uns Mundials d’esquí de fons.

Millor resultat de la història

Fins el moment, el millor resultat de la història l’havia assolit Esteve als passats Mundials d’Oberstdorf 2021, quan va ser 15è als 15km. Abans, havia estat 20è a Seefeld (Àustria), al 2019, que suposava fins ara el millor resultat en skiathlon, la qual cosa Esteve ha trencat avui amb la 12ª plaça.

Abans, a la cursa d’skiathlon dels Mundials Esteve havia estat 32è a Lahti (Finlàndia) 2017, 20è a Seefeld 2019 i 21è a Oberstdorf 2021.

Foto: Modica/NordicFocus.

Deixa un comentari

Previous post Josep Serra Prats, pioner, visionari i atrevit, però no boig
Next post Carola Vila s’entrena als Mundials de Planica aquest dissabte a l’skiathlon de 15km