Irineu Esteve se’n va al Team Aker Dahlie noruec

La Federació Andorrana d’Esquí ha presentat la temporada de la secció d’esquí de fons. A l’acte han assistit Maria Suárez, directora Banca País d’Andbank; Lluís Ruiz, secretari de la FAE; Carles Visa, gerent de la FAE; Laura Orgué, coordinadora de l’equip de fons; i  Xabier del Val, entrenador de l’equip femení, a més dels esportistes Irineu Esteve, Carola Vila i Gina del Rio, a més del fisioterapeuta de l’equip, Guillem Cairat.

Carles Visa ha recordat els canvis que ja s’havien anunciat pel que fa a la marxa de Joan Erola i ha informat de la incorporació de la Laura Orgué com a nova coordinadora de la secció. “Porta l’ADN de l’esquí de fons a dins, coneix les particularitats dels esquiadors i del nostre sistema”, ha manifestat Visa respecte a Orgué. A més, ha anunciat que Irineu Esteve estarà vinculat al Team Aker Dahlie, equip privat noruec vinculat a la Federació Anglesa. “Ara hem treballat aquest nou estímul per l’Irineu. És un pas positiu”, ha dit Visa. Trond Nygard serà l’entrenador de l’andorrà, que serà a Noruega especialment als mesos de novembre i desembre.

Pel que fa a Irineu Esteve, Orgué ja explicat que, pel fet dels canvi d’aquesta temporada, “començarà més endavant i potser fa retardar una mica l’arribada de les bones sensacions, però això al llarg de la temporada pot ser positiu”. Esteve començarà la competició a Noruega amb unes curses FIS, i després ja la Copa del Món, i després arribarà el Tour de Ski, “que és la competició estrella de la Copa del Món”. A partir d’aquí, “en funció de com es trobi es decidirà el calendari de la segona part de la temporada”.

L’equip femení, preparat

Per la seva part, Xabier del Val, entrenador de l’equip femení que formen Carola Vila i Gina del Rio, ha explicat que la temporada ha estat conforme al que s’havia planificat: “Hem pogut fer tot el que teníem planificat, hem pogut assistir com cada any al Blink Festival, on podem comparar-nos amb altres esquiadors i comparar la nostra progressió. En altres estades també hem pogut entrenar amb altres equips per veure on ens situem, i hi ha coses bastant positives”.

Aquest equip es focalitzarà en la Copa d’Europa, Carola Vila en sènior i Gina del Rio en júnior. “Ho completarem amb alguna carrera FIS, per trobar el punt idoni de forma, però la idea és ser competitius al circuit de la Copa d’Europa”.

Pel que fa a Carola Vila, “volem que recuperi les sensacions de fa dos anys”, ha explicat Del Val. “L’hivern passat va ser complicat per ella i l’objectiu és recuperar les sensacions i igualar o acostar-se als resultats de fa dues temporades”. Respecte a Gina del Rio, Del Val ha manifestat que la prova clau seran els Mundials júniors de Planica (Eslovènia) “i mantenir la regularitat entre el top5 i top3 a la Copa d’Europa i continuar progressant, no només en resultats, sinó també en estratègia de cursa, posicionament, tècnica”. Al Mundial, la idea és “igualar o millorar els resultats de l’any passat”.

Text i foto: FAE

Deixa un comentari

Previous post Rafa Luz entre dues i quatre setmanes de baixa
Next post Podi absolut d’ACA eSports Team al Campionat ART GT3 Series