IRONMAN arriba a Andorra per quedar-se

The IRONMAN Group ha presentat aquest dimarts l’Andorra Multisport Festival per al 2021. Els participants podran escollir entre una àmplia selecció d’esports, que inclou l’Andorra Winter Triathlon el març de 2021, així com el nou triatló IRONMAN® 70.3® Andorra, la prova de mountain bike Andorra MTB Classic-Pyrenees, la cursa de ciclisme de carretera Andorra 21 Ports i la competició de trail running Trail 100 Andorra-Pyrenees, previstes el juliol de 2021. Un acord que entra en el marc de les negociacions perquè Andorra sigui la seu del sud d’Europa de la prestigiosa marca d’esdeveniments esportius. Un objectiu que busquen les dues parts.

“Quan penses en una combinació excel·lent de turisme i esport, penses en Andorra. El país pot ser petit però viu amb enorme passió els esports i els esdeveniments esportius”, afirma el Director General IRONMAN  a Europa, Orient Mitjà i Àfrica, Stefan Petschnig. “La selecció d’esports que conformen l’esdeveniment Andorra Multisport Festival reflecteix la diversitat que el país i els seus paisatges tenen per oferir. Competir amb els Pirineus com a teló de fons serà una experiència impressionant per als atletes, més enllà de la prova que decideixin escollir”.

El Principat d’Andorra – la sisena nació més petita del món – està situada entre Espanya i França. La seva cultura i tradicions han estat modelades per les muntanyes dels Pirineus Orientals durant mil anys. El país cobreix al voltant de 460 quilòmetres quadrats, dels quals només el vuit per cent són àrees urbanitzades. A més, és l’únic país del món amb més d’un 10 per cent de la seva àrea total considerada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

[videopress ai4i0gdB]

Coneguda pels seus impressionants paisatges entre els entusiastes de l’esport a Europa, i nomenada freqüentment com una de les millors ubicacions esportives del continent, Andorra també ocupa una posició destacada en un rànquing molt diferent: la seva població es troba entre les més saludables del món amb una esperança de vida mitjana de més de 81 anys. No obstant això, Andorra no és aliena a la intensa activitat d’un important emplaçament turístic: més de 8 milions de visitants passegen anualment pels carrers d’Andorra la Vella, la impressionant capital del microestat – una distinció que ha mantingut durant pràcticament 800 anys.

“És difícil no enamorar-se d’aquest lloc quan es visita per primera vegada”, comenta el Director Regional IRONMAN al sud d’EMEA, Agustí Pérez. “Si volguessis crear una ubicació perfecta per a un festival multiesport, el resultat seria Andorra i l’esperit amb què el país i els seus habitants donen la benvinguda als seus visitants”, afegeix.

Segons el Ministre de Presidència, Economia i Empresa del Govern d’Andorra, Jordi Gallardo, l’acord amb The IRONMAN Group ofereix a Andorra l’oportunitat  “d’organitzar un esdeveniment multiesportiu únic, de millorar el nostre ecosistema esportiu i de promoure negocis en la indústria”. Gallardo també va afirmar que “s’espera que l’impacte directe per a l’economia respecte a aquest acord sigui de més de 10 milions d’euros”.

La Ministra de Turisme del Govern d’Andorra, Verònica Canals, va agregar que l’Andorra Multisport Festival és una manera perfecta de “presentar la infraestructura turística del país, no només en l’esport sinó també en l’oci, les compres, la gastronomia i el benestar”. També va assenyalar que el perfil internacional dels participants en els esdeveniments de The IRONMAN Group “és una bona oportunitat per a arribar als visitants potencials perquè descobreixin el que el país té per a oferir”.

Deixa un comentari

Previous post Babatunde tornarà a Andorra
Next post Preparat per una temporada atípica