Ja es saben els rivals de les seleccions sèniors dels FIBA Small Countries

Les seleccions nacionals de bàsquet ja coneixen els rivals que es trobaran al FIBA Small Countries que es disputaran a Andorra en categoria masculina i a Kosovo en la femenina. Aquestes competicions tenen especial rellevància ja que seran les darreres abans dels JPEE que es disputaran a Andorra l’any 2025.

En categoria masculina la competició comptarà amb 4 equips, tots petits països, el que fa preveure un campionat molt igualat. Cristian Vegas seguirà al capdavant del combinat nacional que aspira a fer valer la seva condició d’amfitrió per fer-se amb un títol que ja va aconseguir els anys 1998 (Gibraltar), 2000 (Andorra), 2004 (Andorra), 2012 (San Marino) i 2014 (Gibraltar). En la darrera edició disputada a Malta l’any 2022 els andorrans van aconseguir una meritòria medalla de bronze imposant-se a l’Azerbaidjan en el partit per la 3a plaça.

En categoria femenina la competició serà molt exigent per l’entitat dels països participants. El nivell de les seleccions de Noruega, Albània o Armènia (rivals a la fase de grups) és a priori molt superior al del combinat andorrà que comptarà amb el debut del tècnic Jose Manuel Rodríguez a la banqueta. Amb un grup de jugadores molt joves i amb els JJPPEE 2025 a l’horitzó, les andorranes buscaran consolidar el projecte iniciat ara fa 3 temporades de la mà de Jaume Tomàs.

Deixa un comentari

Previous post Bons resultats dels andorrans a l’Infinitum Golf
Next post Andorra estarà present a la Copa de Màlaga 2024