Joan Verdú inicia la temporada amb molta confiança

Aquest matí s’ha portat a terme la presentació de la primera cita de la Copa del Món de gegant amb la presència de Joan Verdú. La cursa de Sölden (Àustria) arriba en menys de dues setmanes (29 d’octubre), amb l’esquiador andorrà preparat per donar-ho tot. “Ataco Sölden amb molta confiança”, ha manifestat Verdú.

A l’acte d’avui han assistit l’esquiador andorrà, el seu entrenador, Juan Lago, el director esportiu d’alpí, Roger Vidosa, així com Martí Alfonso, director de l’Àrea de Negoci Bancari Andorra de Creand.

“L’aposta de Creand per l’esquí és clau i rellevant, i els anys que venim donant suport a la FAE ho acrediten”, ha expressat Alfonso. “Amb patrocinis individuals com el del Joan donem un pas més perquè joves talents, de la talla de Verdú, puguin tenir autonomia suficient per desenvolupar el seu projecte esportiu”, hi ha afegit.

Ganes i confiança al màxim

Joan Verdú ha explicat que després de l’estada a Nova Zelanda i la de Saas Fee per polir “quatre detalls”, ara arriba una última a Pitztal “per ficar-nos en pre-carrera”. L’esquiador ha explicat que té “molta confiança per aquesta cursa”. L’any passat va ser “una temporada molt bona que em va fer créixer molt com a professional i crec que això ho puc aprofitar per a aquesta”, hi ha afegit, per deixar clar que pensa que pot “donar més gas”: “Em desperto cada dia intentant cuidar la meva performance, cuidar tot al mil·límetre, i per això ens posem objectius molt alts. Poden passar mil coses, l’esquí és molt variable, però la temporada l’ataco amb moltes ganes i molta confiança”.

“Fa tres anys estava al quiròfan”

Respecte a objectius concrets, Verdú ha afirmat que la posició actual és la que va deixar la temporada passada, és a dir “amb mànegues estratosfèriques que vam fer i amb el còmput global demostrant un nivell molt bo”. “Fa tres anys estava a un llit, a un quiròfan, i el creixement ha estat espectacular”, ha assegurat l’andorrà, que espera “millorar els dos top12 de l’any passat, però sobretot deixaré fluir i vull demostrar el que estic fent als entrenaments”.

Garantia de poder expressar tot el seu esquí

L’esquiador té marcat en el calendari la cita d’Alta Badia “per la bona afinitat que vaig tenir amb aquesta pista”, però sobretot pensa en global: “M’he enfocat moltíssim a cuidar tots els detalls envoltats a l’esportista professional. Afronto les carreres amb màxima confiança i això em dona garantia de poder expressar tot el meu esquí”.

Vidosa: “Està esquiant ràpid”

Roger Vidosa, com a director de la secció d’alpí de la FAE, ha destacat que Verdú tindrà “una posició avantatjosa a nivell de dorsal -entre el 18 i el 20-“, i ha desitjat que tot Andorra “pugui gaudir d’aquest moment”. “Ha fet una molt bona pretemporada, i està esquiant ràpid”, ha expressat Vidosa.

Lago: “La pista estarà en perfectes condicions”

Per la seva part, Juan Lago, ha dit que la pretemporada ha anat “de menys a més, i Joan està en un molt bon estat per fer front a la competició”. Respecte a la pista que es trobaran a Sölden, Lago no té cap dubte que estarà en perfecte estat: “La pista pot canviar perquè les condicions del temps sempre poden variar, però penso que els austríacs tindran la pista preparada”. Es tracta, com ha explicat Joan Verdú, d’una pista amb un “perfil pla dalt, un mur central i un final més pla, que sé com l’he d’esquiar perquè hem estat esquiant en pistes similars”.

 

Foto i text: FAE

 

Deixa un comentari

Previous post Creix la dotació i els beneficiaris de les beques ARA
Next post La FAE reconeix a un tros de la história de l’esquí andorrà