Joan Vinyes i Jaime Font acaben tercers entre els ProAm de la PCCB

Una vegada finalitzada la Porsche Carrera Cup Benelux (PCCB) 2023 i amb els títols de les diferents categories decidits, els organitzadors van posar un plus d’incertesa en retardar uns dies la publicació de les classificacions definitives. Durant tot l’any la igualtat va ser el denominador comú i, per tant, era necessari comprovar de manera exhaustiva totes les dades per certificar els esmentats resultats definitius de la temporada.

Els pilots de Baporo Motorsport, Joan Vinyes i Jaime Font, estaven entre els que tenien la possibilitat de completar el podi PRO-AM. En la classificació definitiva, tots dos pilots van acabar empatats a 150 punts, en la tercera i quarta posició. Al final doncs, serà Joan Vinyes, a causa dels seus millors resultats parcials en els diferents meetings, qui acompanyarà a Sacha Norden i Aaron Mason en el lliurament de trofeus de la PCCB 2023.

Un inici de temporada espectacular, que es va torçar a Zandvoort.
El debut de Vinyes en la categoria PRO-AM de la Porsche Carrera Cup Benelux 2023 va tenir lloc el mes de maig passat, al circuit belga de Spa-Francorchamps. El debut va ser molt positiu per al pilot andorrà, va pujar al tercer esglaó del podi en la primera carrera i va ser quart a la segona.

Unes setmanes més tard, en aquesta ocasió en el circuit de Hockenheim (Alemanya), es van confirmar les excel·lents sensacions. Vinyes, lluitant de tu a tu amb els pilots que al final van estar per davant seu en el podi final (Norten i Maason), va completar la seva presència en la pista alemanya amb una cinquena posició en la primera de les carreres disputades i un segon lloc en la que va tancar el meeting.

El pilot de Baporo Motorsport va afrontar la tercera cita de l’any, Zandvoort (Països Baixos), amb l’objectiu de continuar progressant i mantenir les possibilitats d’estar en la lluita per les primeres posicions de la PRO-AM. En aquesta ocasió, l’estada a “casa” del tres vegades campió del món de la F1, Mark Verstappen, va resultar un malson per Vinyes i el seu equip.

Quedaven tres meetings, el tercer lloc del podi va passar a ser l’objectiu.
A principis de setembre els participants en el PCCB 2023 es van trobar a Assen (Paises Baixos) per iniciar la recta decisiva del certamen de la marca de Stuttgart.

Vinyes va demostrar que havia passat pàgina i va completar la millor actuació de la temporada amb dues segones posicions en un traçat que desconeixia. Aquest excel·lent resultat va fer renéixer la possibilitat de lluitar per un segon lloc (estava a 30 punts) del campionat, encara que sense cap opció d’atrapar a Norden, que continuava enllaçant triomfs.

Amb l’ànim renovat, Vinyes i el seu equip es van desplaçar, a principis de setembre, a un dels traçats més complicats de la temporada, Zolder (Bèlgica). Les expectatives es van complir pel que fa  al circuit (estret, sense escapatòries, …) i a més va caldre afegir, que molts dels rivals van fregar el límit del permès en una competició de les característiques del PCCB. Joan amb la necessitat imperiosa de puntuar, va salvar la seva participació a la pista de Heusden-Zolder, amb una quarta i una tercera posició respectivament en les dues carreres disputades.

En el Red Bull ring (Spielberg-Àustria) es va posar el punt final a la temporada, un final marcat per les condicions climatològiques. La pluja, que en alguns moments va caure amb intensitat, va deixar la pista en condicions caòtiques per competir. Per Vinyes el cap de setmana va ser estressant, l’inici va ser esperançador, però a les carreres, sobretot a la segona, en la qual es va veure involucrat en una lluita entre diversos rivals (en alguns moments fins a set), va perillar l’objectiu principal, que no era un altre que travessar la línia d’arribada. Al final un quart i un cinquè llocs que li van permetre salvar in extremis la posició de podi en la classificació final del PCCB 2023.

 

Deixa un comentari

Previous post Font, Dirandez i Alves guanyen l’enducross de Beixalís
Next post Novè lloc de Frank Porté a Le Castellet

Descobriu-ne més des de ElPrincipat.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint