Joan Vinyes i Jordi Mercader, sisens a Pozoblanco

Joan Vinyes – Jordi Mercader (Hyundai Rally2 – Team Rallycar), amb la sisena posició a la classificació absoluta del 10 Ral·li de terra ciutat de Pozoblanco, van aconseguir l’objectiu amb què s’havien desplaçat a la localitat cordovesa, és a dir, ser al podi (3a posició) d’un certamen al qual van retornar a principis del 2023, després de diverses temporades d’absència.

El ral·li, organitzat per l’Escuderia Sierra Morena, va posar el punt final als calendaris del Supercampionat (S-CER) d’Espanya i de la Copa d’Espanya de terra.

A Pozoblanco, bones impressions a l’inici de la competició.
Durant els reconeixements que els pilots van fer a les cronometrades, ja van poder prendre bona nota de les dificultats que es trobarien durant el cap de setmana, és a dir, la calor a l’ambient i la pols i les pedres soltes a les especials. Així doncs, poques novetats respecte a proves anteriors. 

Al shakedown la dupla de Rallycar va poder comprovar que el Hyundai funcionava a la perfecció i un detall va ser que, els pilots que habitualment han disputat el S-CER estaven relativament a prop. Amb un millor crono de 2’41”821 va estar molt a prop del top5 i amb excel·lents sensacions de cara a competir davant dels rivals habituals al CERT.

Les seccions matinals, les decisives de les prova, es van desenvolupar de la manera esperada. Vinyes-Mercader situats de manera regular entre el top10 de la classificació, però amb variacions constants entre diversos rivals després de cada cronometrada.

Al reagrupament de meitat de ral·li, els pilots de Rallycar estaven ubicats a la novena posició, però amb diferències mínimes que feien preveure que les opcions de millorar eren possibles. 

Les previsions de Vinyes es van complir, als 23 km cronometrats que quedaven per al final va poder recuperar tres posicions a més de quedar a tan sols 15” de situar-se al cinquè lloc final. D’aquesta recta final del ral·li, cal destacar l’excel·lent quarta posició scratch a la segona passada per l’especial C, és a dir, la mateixa en què havia tingut algun ensurt al primer pas.

A falta de la confirmació oficial Joan Vinyes (116 punts) estarà al podi final del CERT, juntament amb “Cohete” Suarez (135 Punts) i Xavier Vidales (129 punts).

Deixa un comentari

Previous post Bon paper dels judoques andorrans a Barbastro
Next post Podi de Gerard de la Casa a Sant Feliu de Codines