Joan Vinyes puntua a Zolder

Joan Vinyes en el seu debut a Zolder (Bèlgica) va complir amb els objectius que s’havia marcat a priori. Per al pilot de Baporo Motorsport puntuar en les dues carreres a disputar era una necessitat innegociable, ho va aconseguir situant-se a la quarta i tercera posició respectivament. L’altre objectiu tenia a veure amb l’apartat logístic de l’equip, és a dir, acabar el meeting amb la mecànica intacta. Cal recordar que d’aquí quinze dies es disputa el meeting al circuit Red Bull, a Spielberg (Àustria). El desplaçament de l’esmentada logística des del traçat belga és més còmode.

Malgrat tot, en aparença, les positives jornades viscudes a Zolder, Vinyes se’n va anar del traçat belga molt contrariat, sobretot, per la manera que havien discorregut les carreres, així ens ho explicava: “Feia la sensació que avui molts dels pilots havien perdut el nord. Va haver-hi diversos tocs amb conseqüències greus tant per a pilots com per a mecàniques. Em fa la sensació que més d’un no podrà córrer a Àustria per no tenir un Porsche a la seva disposició. En fi, no he gaudit de les carreres, més aviat tot el contrari. Anava més pendent del que passava al meu voltant que d’intentar superar als meus rivals directes”.

El reconegut traçat belga (4.000 metres) bonic, però molt complicat.
En les tandes d’entrenaments lliures, Vinyes va poder comprovar en directe les referències que tenia del traçat de Zolder. És a dir, una pista estreta en la qual és complicat avançar, a més de punts molt concrets, sobretot alguna chicane, gens fàcil de passar sense perdre una dècima.

En els entrenaments cronometrats la igualtat va ser la nota dominant. A part del líder de la PRO-AM, el britànic Sacha Norden, que va superar en gairebé un segon al seu immediat perseguidor, la resta de participants (7) van estar separats per menys de dos segons. Va quedar clar que, l’inici de les carreres seria un dels moments clau.

Les dues carreres es van desenvolupar de manera molt semblant. Forts tocs i sortides de pista constants.
Sense cap dubte, han estat carreres en les quals la lluita “cos a cos” ha superat amb escreix el permès en competicions d’aquestes característiques. A part de les nombroses banderes grogues mostrades en la primera de les carreres es va mostrar una bandera vermella, després de les vuit primeres voltes, a causa d’un fort toc múltiple.

Els pròxims dies 22, 23 i 24 de setembre, al circuit de Red Bull (Spielberg-Àustria), es disputarà el sisè i últim meeting de la Porsche Carrera Cup Benelux 2023.

Deixa un comentari

Previous post Canvi de dates i novetats de la Trail 100 Andorra
Next post Arnau Graslaub acaba la seva primera temporada a la categoria elit del descens

Descobriu-ne més des de ElPrincipat.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint