Kevin Sanches arriba a semifinals a les Olympic Esports Series

Kevin Sanches, el pilot de motorsport digital que ha representat Andorra a les Olympic Esports Series 2023, en el marc de l’Olympic Esports Week que s’ha celebrat a Singapur del 22 al 26 de juny, ha finalitzat en divuitè lloc després d’arribar a les semifinals, a les quals només van passar els deu millors temps.

Dissabte passat es van disputar les qualys del grup 2 i les semifinals de la primera competició de motorsport digital amb el segell del Comitè Olímpic Internacial (COI).

El grup 2 estava integrat pels representants de vint-i-un països, entre els quals hi havia Andorra, així com els països que finalment van organitzar una selecció local dels seus representants —mitjançant les federacions i els clubs—, després de rebre el mandat de la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA), arran de la manca de garanties per a fer una selecció en línia per part de PlayStation – Sony Computer Entertainment (publisher de Gran Turisme 7), en no tenir disponible la seva xarxa en aquests territoris.

A la qualy del grup 2, Kevin Sánches va quedar en desena posició, amb un temps d’1.17.184, de manera que va aconseguir passar a les semifinals, en què es van enfrontar als deu millors temps del grup 2 contra el grup 1, integrat per un total d’onze països, deu dels quals havien seleccionat els pilots mitjançant una competició en línia convocada per la FIA —i amb les garanties de PlayStation – Sony Computer Entertainment— i un país addicional, Singapur, que va participar directament en aquesta fase en ser l’amfitrió de la prova.

A les semifinals, Sanches va quedar en divuitena posició, amb un temps d’1.16.801. El sim racer andorrà explica: «Estic satisfet amb el resultat. El nostre objectiu era arribar a les semifinals i ho hem aconseguit. No hem disposat del temps de free-practice que necessitàvem per a adaptar-nos al simulador i, a més, el volant i el baquet eren completament nous. Tot i això, estem molt contents. El jet lag tampoc no ens ha ajudat: ha estat pràcticament arribar i competir, i, tot que tenia una rutina marcada pel psicòleg i l’optometrista per recuperar-me ràpid, crec que la diferència d’hora i el cansament ens han anat en contra, sobretot als esportistes que venim de més lluny. Ha estat una experiència única, no tan sols des del punt de vista de l’esdeveniment, sinó també pel que fa a conèixer la preparació d’altres pilots, a saber de primera mà com es preparen. El vincle entre tots els esportistes ha estat molt bo, molt positiu, ens hem ajudat molt entre nosaltres. L’organització, tant per part del COI com de Singapur, ens ha acollit molt bé. Entre moltes altres coses, la FIA i el COI van convocar una trobada entre tots els pilots participants amb Kazunori Yamauchi, creador de Gran Turisme. Conèixer-lo en persona, entendre la filosofia amb què va crear el joc, crec que és una vivència que no se m’esborrarà del cap mai a la vida».

 

Deixa un comentari

Previous post Gerard de la Casa repeteix segona posició en Viloria amb ensurt inclòs
Next post Amistós de l’FC Andorra davant el Girona a Les Preses