La 15a etapa del Tour de France 2021 arribarà a Andorra la Vella des de Ceret

Tal i com ja s ́havia anunciat i cinc anys després, Andorra tornarà a acollir el Tour de France. Serà el 2021 amb una arribada, una jornada de descans i una sortida. La ronda francesa arribarà al Principat provinent de Céret l’11 de juliol amb un final d ́etapa a Andorra la Vella, l’endemà hi haurà una jornada de descans i el 13 de juliol, des del Pas de la Casa es donarà el tret de sortida en una etapa que es dirigirà cap a Saint-Gaudens, de nou en territori francès.

Així mateix ho ha confirmat avui al vespre el director del Tour, Christian Prudhomme en una presentació inusual del recorregut del Tour 2021 realitzada a través de la televisió francesa a causa de les restriccions establertes a França per la pandèmia de la COVID19.

La Grande Boucle arribarà a Andorra l’11 de juliol i entrarà al país per la frontera franco- andorrana, creuarà el Pas de la Casa, el Port d ́Envalira per després dirigir-se a Soldeu, Canillo, Encamp, passant per Beixalís (1.790 m.), seguint per Anyós, Escaldes-Engordany i amb arribada a Andorra la Vella. L’itinerari transcorrerà durant uns 50 quilòmetres dins de territori andorrà, similar als de l ́edició del 2016.

Després d’aquesta etapa, l’organització del Tour farà una jornada de descans a Andorra- igual que en l’edició del 2016- i l’endemà, el 13 de juliol, els corredors sortiran des del Pas de Casa per dirigir-se de nou a territori francès.

Aquesta serà la segona vegada que una etapa del Tour arriba a la capital. Ja va ser meta també el 1964 i sortida el 1993, 1997 i el 2009. Per la seva part, Arcalís ha estat arribada en tres ocasions: el 1997, 2009 i 2016. Pal va ser arribada el 1993 i Escaldes-Engordany va ser sortida l ́edició del 2016. L ́any que ve, el Pas de la Casa, acollirà per primera vegada una sortida.

 

 

Deixa un comentari

Previous post L’FC Andorra suma un punt a Cornellà
Next post Gol Solidari lliura 2000 euros a ASSANDCA