La candidatura als Campionats del Món d’Esquí Alpí Andorra 2027 estén els seus valors a les escoles del país

La candidatura als Campionats del Món d’Esquí Alpí Andorra 2027 segueix amb la promoció nacional amb accions vinculades amb la ciutadania, en aquest cas amb els infants. Després de la jornada d’activitats infantils el passat diumenge al sector de Soldeu de Grandvalira, i paral·lelament la jornada inclusiva amb associacions del país, les accions s’han traslladat, amb la col·laboració del ministeri d’Educació, a les escoles del país de tots els sistemes educatius, on s’han treballat amb els alumnes de maternal, primer i segon cicle diferents activitats vinculades als valors associats a la pràctica de l’esquí, així com les emocions i els hàbits de vida saludables.

En el cas de maternal, s’ha fet el taller “Decora el teu casc”, amb l’objectiu d’impulsar la iniciació i el coneixement dels esports de neu i el material necessari i incidint en la importància de la seguretat en la pràctica d’aquests.

Per als infants de primer cicle l’aprenentatge s’ha centrat en fomentar la pràctica de l’esport per a una vida saludable físicament i emocionalment, elaborant un projecte on els infants poguessin expressar lliurement les emocions que senten quan esquien mitjançant paraules. Així, en aquest cas, amb l’activitat ‘Quan esquio em sento bé!” els alumnes han pogut expressar i exterioritzar quines emocions senten quan practiquen aquest esport.

Finalment, en el cas dels alumnes de segon cicle, s’ha incidit molt més en l’àmbit de les emocions. L’activitat ‘L’estrella de les emocions’, ha consistit en la creació d’una poesia que han plasmat en forma de cal·ligrama d’estrella fent referència al missatge de campanya de candidatura “Ja és hora de tornar a encendre les estrelles”. Els objectius, a més dels compartits amb els altres nivells educatius, eren també gaudir de la poesia visual i gràfica com a obra literària. 

D’altra banda, a les aules també s’ha compartit amb els infants la necessitat de dur a terme una pràctica d’esquí responsable, tot respectant, gaudint i estimant el nostre entorn natural per promoure valors de sostenibilitat i també compartint amb els alumnes l’esquí com a esport inclusiu i el treball que es fa des dels camps de neu perquè sigui accessible a tothom.

 

Foto: Andorra 2027.

 

Deixa un comentari

Previous post Andorra confirmada pel COI com a seu del JPEE 2025
Next post Maeva Estevez anirà a Beijing 2022