La Covid-19 envia, provisionalment, l’inici de la lliga Multisegur al 22 de novembre

El començament de la Lliga Multisegur Assegurances s’ha posposat a causa de les noves restriccions generades per la Covid-19 que ha implementat el Govern d’Andorra i que estan afectant en gran mesura en l’àmbit de l’esport. Davant aquesta situació, que ha impossibilitat la disputa de la jornada inaugural el diumenge vinent dia 25 d’octubre, la Federació Andorrana de Futbol i els clubs afiliats van consensuar dimarts al vespre, en una reunió telemàtica, un nou escenari per a l’inici de la competició domèstica amb diverses dates, totes elles posteriors a la darrera finestra de partits internacionals de l’any 2020. Durant aquella setmana, la Selecció Nacional Absoluta jugarà un amistós amb Portugal (11 de novembre) i els dos últims partits de la UEFA Nations League a Malta (dia 14) i a casa contra Letònia (dia 17), mentre que la Selecció Nacional sub21 clourà la fase de classificació per a Campionat Europeu de la categoria a Anglaterra (dia 13) i Àustria (dia 17).

La nova data prioritària per a l’inici de la Lliga Multisegur Assegurances és el 22 de novembre, sota el mateix format de competició aprovat en l’assemblea general del passat 25 d’agost que consisteix en una fase regular a dues voltes i un play-off pel títol i per la permanència, també a dues voltes. La situació actual d’incertesa ha fet que també s’hagi acordat amb els clubs que, en cas que no es pugui iniciar la competició domèstica el 22 de novembre, es traslladarà la data de manera progressiva al següent diumenge 29 de novembre, al 6 de desembre o al 13 de desembre en darrera instància. A partir d’aquesta data, si encara no ha començat la lliga, es convocarà una nova reunió a la qual es plantejaran noves dates, a més de modificar el format de competició i fer-lo menys carregat de partits perquè es pugui finalitzar la temporada a finals de maig del 2021.

En el cas de la Lliga Unida, es tracta d’una competició que no es veu afectada per la finestra de partits internacionals, per tant, si la situació generada per la pandèmia millora i el Govern d’Andorra ho autoritza, la data preferencial per a l’inici és el 8 de novembre i en el seu defecte, el dia 15.

Deixa un comentari

Previous post A la difícil pista de Krasnodar
Next post Cardelús repetirà a Motorland, en el mundial de Moto2