La Covid-19 posposa la Champions del Sideco FC Encamp fins al novembre

El Comitè Executiu de la UEFA ha anunciat que el tret de sortida a la Futsal Champions League 2020-2021 es posposa un mes a causa de la situació actual de rebrot del coronavirus que està afectant a tots els països d’Europa, amb la finalitat de reduïr encara més els riscs i donar més temps als clubs i federacions nacionals per adaptar-se a la situació de canvis i poder preparar amb més cura els partits, els viatges i la implementació del Protocol de Retorn al Joc.

Aquesta mesura afecta al campió de la Lliga Viatges Pantours 2019-2020, el Sideco FC Encamp. Així doncs, representant andorrà a la màxima competició continental de clubs debutarà en la ronda preliminar al novembre.

El Comitè Executiu de la UEFA també ha decidit modificar el format de la competició, substituint els minitornejos de les rondes preliminar (a la qual hi prendrà part el conjunt d’Òscar Guerrero), principal (recalendaritzada per a gener) i elit (febrer) per eliminatòries a partit únic.

Aquesta decisió per part de l’estament futbolístic europeu ha estat valorada per David Mortés, responsable del futsal del club encampadà dient que “després de la fi de la lliga andorrana, vam seguir la costum de començar a preparar l’activitat pels partits de prèvia de la Champions. Al conéixer la notícia que hi ha la intenció d’endarrerir-ho a novembre, el que farem és centrar-nos a l’inici de lliga”. Mortés ha explicat que “primer va haver-hi una comunicació que el sorteig s’havia de fer el 2 de setembre, després es va notificar que passava al 15 i ara estem a l’espera”. Tot i la decisió pot semblar que trenqui els esquemes de l’actual campió de la lliga andorrana Mortés s’ha mostrat comprensible amb la decisió al dir que “no ha de ser fàcil gestionar per part de la UEFA tot el que està passant”.

El Sideco FC Encamp va començar a entrenar al juliol. A l’agost van fer una aturada per les vacances i ja fa tres setmanes que entrenaven de cara als partits de Champions. Ara, com diu Mortés, “caldrà canviar el roll i mirar a l’inici de la lliga”.

 

Text: FAF

Foto: Sideco FC Encamp

 

Deixa un comentari

Previous post Andrea Almagro passa els protocolaris controls previs a l’inici de la competició
Next post Jiménez Kasintseva derrota 6-3 i 6-4 Siskova i passa a 1/4 de l’ITF de Melilla