La FAE fa públic els podis 2020 de la Copa Burger

La pandèmia va fer, entre moltes coses, que la Copa Burger d’esquí s’aturés. Tot i haver-se portat a terme les 11 proves, va quedar enlaire les classificacions. Tot i que no és el principal motiu de la competició els resultats són una motivació més. L’enfoc de la Copa Burger King és el d’estimular l’activitat d’esquí i la competitivitat entre els més joves esquiadors andorrans, amb la implicació dels clubs del país. Es van programar 11 proves dividides en cinc trofeus per a la categoria U10, i sis per a la U12, d’aquesta manera els més menuts van trobar un espai on experimentar amb l’esquí i els seus valors, amb l’al·licient de la competició.

En la categoria U10 es va imposar l’Esquí Club Ordino Arcalís, seguit de l’Esquí Club Pas de la Casa Grau Roig, que va ser segon, i amb Soldeu Esquí Club en la tercera posició. La quarta plaça va ser per a l’Esquí Club Andorra, i la cinquena per a l’Esquí Club Arinsal Pal.

En la categoria U12, en noies va vèncer Charlotte Gaspà (ECOA), amb Etna Pou (ECOA) en segona posició i Marta Torres (ECPCGR) tercera. Quarta va ser Ainhoa Piccino (SEC) i cinquena Isabella Pérez (ECA).

En U12 nois, el guanyador va ser Hans Breitfuss (ECPCGR), amb Àlex Rodríguez (ECPCGR) segon i Javier Buendía (ECPCGR) tercer. En la quarta plaça va finalitzar Jan Visa (ECA), i cinquè va ser Esteve Tor (ECAP).

Els U10 van competir per equips, mentre que els U12 ho van fer de forma individual. En funció dels resultats de cadascuna de les curses, els corredors o equips percebien punts WC (100, 80, 60, 50, 45, 40, 36, 32, 30…) i al final del campionat guanyava el corredor o equip que assolia un major nombre de punts.

Per al circuit U10 hi va haver una participació de més de 140 corredors i corredores en cadascuna de les curses, mentre que pel que fa el circuit U12 hi havia 120 corredors i corredores.