La FAF respon a l’AFA

La Federació Andorrana de Futbol ha sortit a desmentir diferents punts del comunicat que va enviar el passat dilluns l’Associació de Futbolista d’Andorra.

A continuació s’adjunta el comunicat federatiu.

La FAF vol expressar la seva sorpresa davant els continus comunicats per part de l’Associació de Futbolistes Andorrans (AFA), afirmant que les mesures que està prenent la Federació Andorrana de Futbol (FAF), davant aquesta difícil situació d’emergència sanitària, és gràcies a les seves accions, perquè aquests no s’ajusten a la realitat.

En primer lloc, cal deixar clar que és gràcies als mecanismes implantats per la UEFA que s’està estudiant la possibilitat de donar ajuts econòmics als clubs per poder alleugerir la situació provocada per la pandèmia de la SARS-CoV-2. Des del passat mes d’abril, els clubs tenen coneixement d’aquesta possibilitat i per aquest motiu la FAF els ha demanat quina afectació econòmica els ha provocat la pandèmia.

Tampoc és certa l’afirmació de l’AFA que gràcies a les seves accions la FAF ha dotat d’un servei d’ambulàncies els partits de la Lliga de Primera Divisió. Aquesta actuació ja estava prevista en el programa electoral de l’actual Junta Directiva quan es va presentar a les eleccions del setembre del 2019. Tan bon punt es va iniciar el mandat, la Junta Directiva va establir converses amb els representats de la Creu Roja, que van culminar amb la signatura d’un conveni en data 10/01/2020, on s’assegura la presència d’una ambulància i un binomi de dos socorristes degudament equipats en tots els partits de Primera Divisió de la Lliga Nacional.

Seguidament, en referència als testos serològics, s’ha de clarificar que aquests no van ser implantats gràcies a les pressions de l’AFA, com aquesta afirma. El primer protocol presentat per la FAF, i validat pel Govern, ja preveia la realització de testos serològics abans dels entrenaments amb interacció, tal com demostra el següent text, inclòs en el primer protocol, enviat als clubs el passat dia 25 de maig.

Qualsevol actuació de la FAF per retornar a l’activitat sempre ha estat sotmesa a la validació i aprovació per part del Govern i dels seus tècnics sanitaris. L’objectiu principal de la FAF és i serà protegir els nostres esportistes.

A banda d’això, la FAF no pot reconèixer l’AFA, entre altres, pels motius següents:  

· En primer lloc, no està reconeguda per FIFPRO.

· En segon lloc, l’AFA no ha presentat mai a la FAF cap tipus de documentació, ignorant entre altres, quin és el seu règim de funcionament, quin és el procediment de l’elecció dels seus òrgans, quins són els seus membres (si aquests disposen de llicència activa federativa), els requisits d’afiliació, etc. 

La FAF entén que una associació de futbolistes ha de gaudir de total independència, vetllar exclusivament pels interessos dels seus afiliats (futbolistes) i no veure’s afectada, com es podria interpretar pels seus comunicats, per interessos particulars o partidistes.

Malgrat la tasca de la FAF no és rebatre comunicats, ens veiem obligats a fer-ho per tal de poder defensar, realment, la imatge del futbol a Andorra.

Deixa un comentari

Previous post Colom: “Quant gaudeixes jugant és quan els tirs entren”
Next post Els guanyadors del Sant Jordi Tricolor