La federació espanyola no posa data a l’inici de la Segona B 

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) encara no vol posar una data per a l’inici de les competicions no professionals, ja que segons considera, s’ha de parlar amb les autoritats de les comunitats autònomes que acullen les competicions. Després de reunir-se amb les federacions territorials avui, ha emès un comunicat en el qual ha afirmat que l’entitat “considera imprescindible disposar de les màximes garanties per començar immediatament les competicions de la pròxima temporada i prefereix, al costat de la resta de federacions d’esports d’equip, un “Pla Transversal” avalat pels poders públics que ofereixi garanties sanitàries i jurídiques per als jugadors i resta d’actors, els responsables dels clubs i els organitzadors”.

Tot i això, després de les informacions aparegudes en els darrers dies, ha afirmat que “és completament fals que l’RFEF hagi proposat retardar l’inici de les competicions esportives al mes de gener o més endavant” i ha reiterat que “la seva preocupació principal és la salut de tots els federats i gent del món del futbol: futbolistes, àrbitres, entrenadors, auxiliars i membres dels clubs, així com de les seves famílies i el seu entorn pròxim”.

“No se’ns escapa la delicada situació que pot implicar tant a les federacions esportives espanyoles com a les seves respectives federacions territorials i als clubs i esportistes que pertanyen a elles. Són moltes les famílies que els seus ingressos depenen de llocs de treball en aquest sector. Per això és més important que mai tornar a la competició amb garanties sanitàries i jurídiques i fer-ho al més aviat possible”, ha declarat, recordant que “al costat de la seguretat sanitària, la Federació considera imprescindible que es garanteixi la seguretat jurídica dels clubs i dels seus responsables enfront de tota mena de reclamacions i entén que avui dia aquestes garanties jurídiques de protecció dels clubs no troben els mecanismes adequats. Hem de treballar entre tots per a aconseguir-ho”.

“En la reunió convocada avui, l’RFEF juntament amb les Federacions Territorials de Futbol han acordat per unanimitat treballar amb l’objectiu necessari que cadascuna d’elles concreti amb les autoritats esportives i sanitàries de la seva Comunitat Autònoma quins són els requisits essencials i mínims per a poder començar com més aviat millor les competicions que competeix organitzar a les federacions territorials i que puguin iniciar-se en el moment en què les autoritats autonòmiques els autoritzin a això”, ha subratllat, reiterant que “en el futbol espanyol existeixen gairebé 1.100.000 esportistes amb llicència que necessiten començar a entrenar i competir de manera urgent, però això només es pot fer si existeixen unes garanties de salut mínimes que han de quedar clarament fixades i establertes”. 

 
“És intenció de la Federació comunicar als clubs el començament de la temporada amb almenys 30 dies d’antelació, una vegada hi hagi un protocol nacional aprovat pels poders públics competents”, ha conclòs l’entitat.

En aquest sentit, en el cas de l’FC Andorra, l’equip ja està entrenant, amb l’autorització i els protocols establerts pel Govern. 

 
Foto: RFEF

Deixa un comentari

Previous post Bruno Hortelano, millor marca espanyola de tots els temps en els 150m
Next post Finalitzat el Campionat d’Andorra d’atletisme