La FFR i la Lliga d’Occitania reprenen relacions amb el Govern d’Andorra

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha rebut aquest divendres al matí els representants de la Federació Francesa de Rugbi (FFR) i de la Lliga Occitània de Rugbi al Centre de Tecnificació Esportiva d’Ordino (CTEO). Riva ha pogut mostrar els espais preparats i habilitat al país per la pràctica esportiva del rugbi amb la voluntat d’enfortir les relacions de cooperació internacional amb ambdues entitats i mostrar la capacitat del país per acollir esdeveniments, competicions o estades esportives.

La titular d’Esports s’ha reunit amb la vicepresidenta de la FFR, Marie Pierre Pages; el president de la Comissió Nacional de Qualificacions i membre del comitè directiu de la Lliga Nacional de Rugbi, M. Roland Labarthe; el president del comitè departamental de l’Arieja de la Lliga Occitània, M. Frederick i el president de la Comissó de qualificacions de la Lliga Occitània, Patrick Cauhape. La trobada també ha comptat amb la participació de representants de la Federació Andorrana de Rugbi i de club VPC Rugby XV.

La visita al país ha permès explicar el projecte de Govern (Horitzó23) que inclou el desenvolupament del CTEO com a centre de referència pels esportistes d’alt rendiment, a més, d’oferir les instal·lacions i els serveis als esportistes professionals residents al país i promocionar el centre com a infraestructura de referència per a estades esportives d’alt nivell a Andorra. En aquest marc, els membres de la FFR i de la lliga també s’ha desplaçat fins a l’Estadi Nacional per veure de primera mà el camp on la federació i el club de rugbi disputen els partits de casa.

Després de l’estada els membres de la FFR i de la Lliga Occitània han valorat positivament la visita i s’han congratulat per reprendre les relacions amb el Govern. La ministra s’ha expressat en la mateixa línia i ha emfatitzat la necessitat de continuar treballant per potenciar el país de cara a acollir estades i esdeveniments internacionals en aquest esport.

Foto:SFGA/JAViladot

Deixa un comentari

Previous post Izan Rosselló, segon en el rànquing català i cinquè espanyol d’esquaix de la categoria U11
Next post L’Andorra-San Marino del proper 2 de setembre amb VAR