La Sant Silvestre laurediana més lúdica i menys competitiva

La cursa Sant Silvestre 2021, que se celebrarà el proper 30 de desembre, tindrà enguany un caràcter més lúdic i popular i no serà competitiva per la qual cosa no hi haurà un vencedor. Degut encara a les mesures sanitàries que cal complir, la participació es limita a un màxim de 150 atletes per a la categoria Baby, mentre que en el cas de les categories júnior i absoluta s’han creat quatre calaixos amb una capacitat de 150 persones per a cadascun d’ells i destinant únicament un calaix a la categoria júnior.

Això és fa perquè, per evitar aglomeracions, no es pot fer la sortida de tots els inscrits alhora i per això entre calaix i calaix hi haurà un interval d’entre cinc i vuit minuts a la sortida. Aquest format propicia que el que primer creui la línia de meta no sigui necessàriament el que marqui el millor temps i per aquesta raó s’ha descartat la vessant competitiva. “Hem volgut donar-li un caire més popular i festiu on premiarem més la indumentària i l’animació”, ha dit el cap d’activitats esportives, Ramon Ibarz que ha recordat que “igualment no hi haurà lliurament de premis ni tampoc podis”.

En tot moment serà obligatori l’ús de la mascareta i es correrà amb el tradicional barret de Pare Noel. Sí que hi haurà lots per cada participant però tampoc es lliuraran al final de la cursa, sinó que cada inscrit el recollirà en el moment de retirar el dorsal. “Recuperem una mica el format de poder córrer en grup”, s’ha felicitat el cònsol major, Josep Majoral després de recordar que l’edició 2020 cada persona va haver de fer el recorregut pel seu compte i no en un mateix dia com en aquest any.

Hi haurà dos recorreguts, els dels Baby de 300 metres entre la plaça Major i la plaça de la Germandat i el dels júniors i adults de 2.600 entre la plaça de Solà fins la mateixa plaça de la Germandat però passant primer per la rotonda del centre comercial River. Les inscripcions es poden fer a LAUesport (nou nom del Centre Esportiu) al preu de cinc euros o bé a la pàgina web www.santsilvestresantjuliadeloria.com a quatre euros.

Deixa un comentari

Previous post Tot preparat per l’Andorra Winter Rally
Next post Esteve queda fora a la 1ª mànega de la Copa d’Europa en una cursa difícil