La secció d’alpí presenta l’estructura esportiva de la temporada 2023-2024

Aquest dimarts s’ha presentat oficialment al Centre de Tecnificació d’Ordino l’estructura esportiva de la secció d’esquí alpí de la Federació Andorrana d’Esquí. El director Roger Vidosa ha explicat el funcionament dels equips que conformaran la secció la temporada 2023-2024. Així mateix, la FAE ha presentat un nou patrocinador, Residencial Altavista. Alberto Fernández García, conseller delegat de Residencial Altavista, ha mostrat la seva satisfacció per formar part de la família de l’esquí andorrà.

El suport de Residencial Altavista és pels pròxims quatre anys i suposa un suport important no només per a la secció d’alpí, sinó per a les altres disciplines, com esquí de fons i boardercross. Alberto Fernández, per part de Residencial Altavista, ha destacat que la feina “ben feta s’ha vist i per això hem d’estar amb l’esquí i la Federació”, mentre que Pepi Pintat, president de la FAE, ha agraït la col·laboració de Residencial Altavista: “Necessitem suports com aquest i per això hem de donar les gràcies a totes les empreses que s’hi afegeixen al nostre projecte”. En aquest sentit, el gerent de la FAE, Carles Visa, ha explicat que les despeses han augmentat amb la participació de les diferents disciplines en la Copa del Món, no només en esquí alpí, sinó també en esquí de fons i boardercross, i que per això la FAE treballa per augmentar el nombre de col·laboradors per augmentar els recursos.

Formació dels diferents equips d’alpí

Així mateix, avui s’ha presentat l’estructura dels diferents equips d’esquí alpí de la FAE. Roger Vidosa ha destacat el nombre d’esquiadors, que manté una molt bona salut pel que fa als grups de base.

El grup elit masculí, amb Joan Verdú, comptarà amb l’entrenador Juan Lago, el preparador físic Damià Costa, que també ho és de la resta de l’equip nacional, l’skiman Andrea Peretti i el fisioterapeuta Pol Ferrer, que també té funcions a nivell de l’equip nacional.

El grup masculí de l’equip nacional estarà format novament per Àxel Esteve, Àlex Rius, Bartumeu Gabriel i Xavier Cornella, amb Fred Beauviel de responsable del grup i Greg Ribotto d’entrenador.

Pel que fa als equips femenins, el grup A és el que forma Cande Moreno amb Dejan Poljansek d’entrenador i Mathis Cottet d’skiman, mentre que el B, amb esquiadores de tècnica i també de velocitat, compta amb Carla Mijares, íria Medina i Jordina Caminal, i la incorporació de Clàudia Garcia. El responsable tècnic serà Guido Paci, amb Josh Alayrach que mantindrà la seva funció d’entrenador.

També es mantenen les estructures d’Esquí Estudi Batxillerat Esportiu (EEBE), amb el grup U19 masculí i el grup U16 femení i masculí. El bloc U19 estarà dirigit per Nicolas Belcredi, i també amb Aitor Mulero de tècnic. Estarà format per Pere Cornella i Marc Fernández (els dos, partners d’entrenament en superar l’edat), Àlvar Calvo, Eric Ebri, Pirmin Estruga, Salvador Cornella, Nicolau Daban, Carlos Salinas, Martí Llort i Maià Font.

Els U16 tindrà com a cap d’entrenadors a Pol Carreras, amb Dídac González d’entrenador també i el suport tècnic de Matías Vargas i Josep Miquel Martin. El bloc femení el formem Isabella Pérez, Ainhoa Piccino, Candela Mortés, Carlota Comellas, Anna Ramentol i Zoe Carretero. El bloc masculí tindrà a Eric Mitjana, Jan de Visa, Marc Daban, Max Black, Bernat Gil, Àlex Comellas, Èric Guimerà, Max Figueredo, Esteve Tor, Quim Llort, Alexandre Areny i Arnau Escabrós. Així mateix, Martí Lázaro és el preparador físic dels EEBE.

 

COMPOSICIÓ EQUIPS 2023-2024

COMPOSICIÓ ESQUÍ ALPÍ FAE 2023-2024
Director Roger Vidosa

 

Grup Elit Masculí  
Esquiador Joan Verdú
Responsable tècnic Juan Lago
Preparador físic Damià Costa
Skiman Andrea Peretti
Fisioterapeuta Pol Ferrer
Grup A masculí  
Esquiadors: Àxel Esteve
  Àlex Rius
  Bartumeu Gabriel
  Xavier Cornella
Responsable tècnic Fred Beauviel
Entrenador Greg Ribotto
Grup A femení  
Esquiadora Cande Moreno
Responsable tècnic Dejan Poljansek
Skiman Mathis Cottet
Grup B femení  
Esquiadores Carla Mijares
  Íria Medina
  Jordina Caminal
  Clàudia Garcia
Responsable tècnic Guido Paci
Entrenador Josh Alayrach
Grup EEBE U19 masculí  
Esquiadors Pere Cornella (*)
  Marc Fernandez (*)
  Alvar Calvo
  Eric Ebri
  Pirmin Estruga
  Salvador Cornella
  Nicolau Daban
  Carlos Salinas
  Martí Llort
  Maià Font
Responsable tècnic Nicolas Belcredi
Entrenador Aitor Mulero
Grup EEBE U16 masculí / femení
Esquiadors/es Isabella Perez
  Ainhoa Piccino
  Candela Mortés
  Carlota Comellas
  Anna Ramentol
  Zoe Carretero
  Eric Mitjana
  Jan De Visa
  Marc Daban
  Bernat Gil
  Max Black
  Alex Comellas
  Eric Guimerà
  Max Figueredo
  Esteve Tor
  Quim Llort
  Alexandre Areny
  Arnau Escabrós
Responsable tècnic Pol Carreras
Entrenadors Dídac González
  Matías Vargas
  Josep Miquel Martin
Preparador físic Martí Lázaro

 

(*) Partners d’entrenaments: esquiadors que ja no tenen edat però que es mantenen un any més per diferents circumstàncies.

 

 

 

Deixa un comentari

Previous post Andorra cau 2 a 5 davant Suïssa en el segon partit de l’Europeu
Next post Eder Sarabia i els tres capitans de l’FC Andorra visiten el Campus de Marc Bernaus

Descobriu-ne més des de ElPrincipat.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint