La segona onada de rebrots provoca el KO a l’esport andorrà

A més o menys condicions, la majoria d’equips de base ho tenien tot preparat per iniciar les seves respectives competicions. Fins i tot, alguns de categoria absoluta o sènior, ja havien començat les competicions. Doncs, les noves mesures excepcionals decretades pel Govern d’Andorra fa que s’aturin totes elles.

El primer que ha informat que no podrà jugar serà l’equip femení de l’ENFAF que si recordem la setmana passada, ja va disputar la primera jornada de la preferent catalana però que a l’hora de debutar a Andorra, no ho podrà fer. Segons la FAF “tampoc podrà viatjar”.

Una de les modalitats esportives que tampoc podrà disputar les competicions serà l’hoquei patins. Tot i que el primer equip el cap de setmana del 10 i 11 li tocava descansar, els equips base han hagut d’aturar-se, segons han indicat fonts de l’Andorra HC.

Un cas diferent però amb resultat similar són els equips de rugby. El primer equip del VPC descansa aquest cap de setmana però la base es veu obligada a aturar les diferents competicions a causa de l’elevat nombre de jugadors que estan confinats. De la mateixa manera li passa a algun equip del CV Encamp, que a causa del confinament escolar, ha vist com l’assistència no fa ni per entrenar. En cas del club encampadà, el seu primer equip havia de debutar aquest proper cap de setmana i no ho podrà fer per les noves mesures establertes.

Un segon rebrot que ha generat molt dubtes a les famílies que inscriuen els seus fills/es a activitats esportives, sobretot de caràcter col·lectiu. Futbol, bàsquet, hoquei patins, rugby i tants altres esports d’equip que estan veiem com l’índex d’assistència ha caigut en picat. “Hi ha molts pares que no veuen clar això de fer activitat esportiva amb grups grans” ens explicava un entrenador de futbol aquesta setmana. Aquest és el dubte general.

El Govern està desenvolupant les mesures adients vessades en aspectes sanitaris i seguint les recomanacions mèdiques que toquen. Aquestes decisions però, xoquen moltes vegades amb l’opinió general de la població que cada cop veu més “un pal a la roda” aquestes mesures. Compaginar els aspectes sanitaris amb els socials, cada cop li està essent més difícil i la població “torna a estar angoixada”. Els casos van en augment i la por del Govern torna a ser que “es col·lapsi el sistema sanitari” o cosa que és el mateix “col·lapsar l’UCI”.

Ja no parlem de l’esport més social. El que es fa a l’aire lliure o en el gimnàs. Les noves mesures dictaminen que no es poden fer activitats dirigides de grups elevats; que els entrenaments es faran prenen les màximes mesures amb 4 persones si són interiors i 8 si són exteriors. I que s’ha de portar la mascareta SEMPRE que es faci activitat esportiva, sigui a l’aire lliure o indoor.

Tot i que les entitats esportives són conscients de la situació actual que vivim, no deixa de ser “confús” les noves maneres d’entrenar que s’estan portant a terme. Que hi hagi diferenciació entre professionals o amateurs, entre individuals o grupals no ajuda a tranquil·litzar un àmbit molt enrarit que està provocant el KO de l’esport andorrà, en un any que cal recordar és preolímpic.

La saturació del ministeri d’Esports a l’hora de donar sortida i revisió als protocols que presenten les entitats està a l’ordre del dia. El treball conjunt entre Salut i Esports és immillorable, però hora d’ara, insuficient per donar sortida a l’esport andorrà.

D’aquesta manera, cada cop hi ha més gent que es pregunta: Quan ens confinaran?

Deixa un comentari

Previous post Andorra cau davant Cap Verd 1-2
Next post Kilian Folguera preparat per participar divendres en el mundial de Leogang (Austria)