La sub21 cau 1-0 davant Turquia

La selecció nacional sub21 ha tornat a la competició aquest divendres, gairebé un any després, amb les mateixes sensacions que quan va guanyar en el darrer partit oficial el 17 de novembre de l’any passat. 2-0 contra Turquia en el cinquè partit de la fase de classificació per a l’Europeu 2020/21 demostrant ser capaç, no només de plantar-li cara, sinó també saber fer-li mali derrotar-la per 2-0. Aquesta vegada la pilota no ha entrat, pero “és el camí a seguir”, com així referma el seleccionador nacional de la sub21, Eloy Casals.

10 mesos després del darrer partit oficial, Andorra ha tornat a enfrontar-se amb Turquia i de nou ha exhibit caràcter, superioritat en moltes fases del partit i molt perill. Però la pilota no ha volgut entrar i el combinat otomà, en la única ocasió clara que va tenir, no va fallar. 1-0 i a tornar amb el cap ben alt.

A la primera part Andorra ha estat la clara dominadora. Durant la primera mitja hora ha sabut donar la pilota i aguantar ben posicionat en defensa, sempre amb disposició de sortir a l’atac després de robar i, com no, a buscar les pessigolles al rival mitjançant la pilota aturada. En el darrer quart d’hora abans del descans, la tricolor ha posat una marxa més que el rival i va convertir-se en un vendaval ofensiu que difícilment fa entendre que al descans s’hagi arribat amb el 0-0 inicial.

Al minut 30, Ricard Fernàndez s’ha anat en profunditat i ha fet la passada de la mort a Roberto Rebelo que ha salvat un defensa amb el porter ja batut.

Al 36, De las Heras ha tingut una altra ocasió claríssima culminant una jugada des del punt de penal que el porter Ersin Destaoglu ha tornat a neutralitzar amb una gran intervenció.

I al minut 40 ha arribat la més clara, amb una falta lateral a cama canviada des de la banda dreta que Gomes ha fet topar amb el pal llarg després d’una rosca enverinada.

La primera part ha acabat amb una sèrie de còrners a l’àrea local i Turquia demanant el xiulet final que ha donat pas al descans.

Andorra ha tornat a sortir ben posicionada però ben d’hora, una passada teledirigida en diagonal al segon pal l’ha engaltat sense caure Yalçin per marcar en la única ocasió manifesta que han tingut els homes de Tolunay Kafkas en tot el partit.

Amb l’1-0 en contra, la sub21 ha estat valenta i ha adelantat més les seves línies, guanyant també més possessió de pilota. Amb tot, les forces anaven minvant cada vegada més i ha costat arribar a l’àrea amb claredat. A mida que s’ha apropat el final, Andorra ha anat acorralant cada vegada més a Turquia. Al descompte l’assatjament tricolor va ser realment agobiant amb passades a l’àrea que no van poder finalitzar Rosas i Miquel Torres en posicions molt perilloses.

El gol no ha arribat tot i l’enorme esforç el marcador s’ha quedat en l’1 a 0. Ja toca pensar en Albània, el pròxim dimarts.