La Universitat d’Edimburg d’estada al Pas de la Casa

El Centre Esportiu del Pas de la Casa acollirà durant aquest i el proper mes a diferents equips internacionals de natació de primer nivell. Els clubs aprofitaran les instal·lacions en alçada, com la piscina o el gimnàs, per dur a terme els seus entrenaments i preparar-se, en alguns casos fins i tot, per als propers Jocs Olímpics de París 2024.

El primer a començar l’estada ha estat l’equip de la University of Edinburgh Performance Swim, els seus membres van arribar el passat diumenge, 1 d’octubre, i es quedaran fins al 21 d’aquest mateix mes per preparar diverses competicions a nivell internacional, i repetiran durant la temporada, dues estades mes en ple hivern i a la primavera.

Xavier Fernàndez, conseller d’Esports, Infància i Joventut del comú d’Encamp, ha donat la benvinguda aquest matí als 13 joves nedadors de l’equip i als dos entrenadors que els acompanyen  que per primera vegada escullen el Pas de la Casa per entrenar.

La universitat d’Edimburg va establir l’any 2018 el seu programa d’alt rendiment  en el mon de la natació i s’ha convertit en el programa líder a Escòcia i en un dels programes líders al Regne Unit.

El conseller ha destacat que “Donem l’inici a les estades de natació d’aquesta temporada, amb l’University of Edinburgh i continuarem amb les seleccions de Portugal, Espanya,…i diferents clubs, francesos i belgues, que també vindran per preparar-se i, en alguns casos, enfocar-se de cara als Jocs Olímpics de París 2024”.

Amb tot, Fernàndez ha assegurat que l’estratègia “de promoció esportiva que segueix el comú des de fa temps està donant els seus fruits. Acollir clubs i federacions de primer nivell reforça aquesta línia i ens fa estar orgullosos de la feina feta durant aquests anys”.

D’altra banda, l’entrenador de l’University of Edinburgh Performance Swim, Mathew Trodden, ha matisat que des de l’equip s’ha escollit venir a entrenar al Pas de la Casa per “les instal·lacions del Centre Esportiu, tant la piscina com el gimnàs, i també per l’alçada, que és perfecta per desenvolupar diferents entrenaments”.

A més, l’entrenador ha destacat que han vingut “recomanats” per altres clubs internacionals que han estat anteriorment al Centre Esportiu, i “la veritat és que hem pogut comprovar que el Pas de la Casa és una “ciutat” amigable i amb un entorn paisatgístic magnífic”.

Entre els tretze nedadors de l’equip escocès destaca Kara Hanlon, Archue Googdburn i el paralímpic Stephen Clegg medallista als Jocs paralímpics de Tòquio 2020.

 

Deixa un comentari

Previous post Obertes les inscripcions per la Travessa Transfronterera del proper 29 d’octubre
Next post Tot preparat per Xavi Cardelús a Motorland