L’ACA eSPORTS organitza la selecció pels Olympic Esports Series 2023

L’ACA eSports, la divisió d’esports digitals de l’ACA CLUB, organitza dijous que ve, dia 27 d’abril, a partir de les 20.30, les proves per a seleccionar el pilot o la pilot que representarà Andorra a la primera edició de les Olympic Esports Series 2023, que es disputaran del 22 al 25 de juny a Singapur. La cita és a l’ACA eSports Center, la seu social de l’ACA CLUB, que també actua com a federació nacional d’automobilisme.

La selecció que organitza l’ACA eSports és oberta a tothom i les persones participants han de complir els requisits de ser majors de divuit anys el dijous 27 d’abril, així com tenir passaport andorrà i disponibilitat per a viatjar a Singapur el juny vinent. La persona guanyadora signarà un contracte amb l’ACA eSports, que posarà a la seva disposició tots els recursos professionals del centre d’alt rendiment perquè es prepari. Les despeses de bitllets, trasllats, estada, assegurança i visat a Singapur seran a càrrec de l’organització.

Esports digitals i COI

Les Olympic Esports Series és la primera experiència del Comitè Olímpic Internacional (COI) a l’hora d’organitzar un gran esdeveniment d’eSports. Aquesta primera edició inclou nou disciplines esportives en plataformes digitals de simulació: tir amb arc, beisbol, escacs, ciclisme, dansa, vela, taekwondo, tennis i motorsport: https://olympics.com/ioc/news/ioc-announces-olympic-esports-series-2023.

En totes les disciplines, el COI i les federacions de cada disciplina organitzen una selecció en línia prèvia, de manera que a Singapur arribaran els millors representants de cada eSport.

Particularitat d’Andorra

El COI i la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA) van acordar fer una preselecció en línia d’àmbit mundial per triar els deu millors pilots que competiran de manera presencial a Singapur. Exposat això a Gran Turismo i PlayStation – Sony Computer Entertainment, els màxims representants de la plataforma, van advertir que només podien garantir una preselecció en línia als països reconeguts per la plataforma i que disposessin de PSN (PlayStation Network). Així, 61 països disputaran aquesta preselecció en línia d’on sortiran deu pilots que viatjaran a Singapur.

Sigui com sigui, hi ha 78 països, entre ells Andorra, que no disposen de PSN, de manera que la FIA ha traslladat als clubs afiliats i federacions d’automobilisme la responsabilitat de triar la persona que els representarà a les Olympic Esports Series. Els 78 pilots que surtin d’aquesta selecció que faran els clubs i les federacions locals també aniran a competir a Singapur de manera presencial.

El dia 23 de juny a Singapur es disputarà la qualy amb els 78 pilots. D’aquests, els deu millors passaran a les qualy semifinals, juntament amb els deu pilots inicialment seleccionats en línia.

Format per a triar el pilot o la pilot andorrana

Per triar el primer representant andorrà d’esports digitals, l’ACA eSports ha establert el procés següent:

  1. Cal formalitzar la inscripció prèvia a https://forms.gle/XhsspAeR6k6cCa4C9:cal omplir tots els camps indicats, ja que són obligatoris. No té cap cost.
  2. Tots els participants inscrits competiran de manera presencial el dijous 27 d’abril a partir de les 20.30 hores a l’ACA eSport Center.
  3. Cada persona participant tindrà 10 minuts de practice i 10 de qualy; guanyarà qui marqui el millor temps de tornada (hot lap).
  4. El circuit, Deep Forest Raceway i el cotxe, Toyota GR010, són els mateixos que a les Olympic Esports Series.

L’ACA eSports ha preparat tres simuladors amb Play Station 5 per dur a terme la selecció al centre d’alt rendiment. Volant i pedals de FANATEC.

Els participants, un cop acceptada i confirmada la inscripció, han de ser a les instal·lacions de l’ACA CLUB deu minuts abans que comenci la competició per repassar el reglament esportiu —el mateix que ha disposat la FIA per a la competició de Singapur— amb el comissari esportiu designat per a l’esdeveniment.

Suport als esportistes digitals

En el marc de la primera selecció d’un esportista digital que representarà Andorra a les Olympic Esports Series 2023, l’ACA CLUB i el Comitè Olímpic Andorrà (COA) han treballat junts per dur a terme aquesta iniciativa i valoren futures col·laboracions atès el creixent interès del COI pels eSports.

What You Play, organitzador de la Lliga de Videojocs Andorrana, també col·labora en l’esdeveniment. Pel que fa a l’operativa tecnològica, serà a càrrec de DCODE, el partner tecnològic del projecte.

Impuls a un projecte estratègic per al país

L’ACA eSports és un projecte digital de l’ACA que pretén impulsar els esports electrònics a Andorra, formar una nova generació de pilots digitals, competir en l’àmbit internacional i promoure la pràctica ètica, responsable i saludable dels videojocs.

Deixa un comentari

Previous post Povedano i Reig es classifiquen per la final del nacional de França de judo
Next post Berta Miquel segueix evolucionant tot i ser 49a a Baku