Laia Pi, campiona d’Espanya de trial

Ho tenia gairebé fet. Li treia 20 punts de diferència a la segona clssificada, així que a Cal Rosal, Laia Pi només havia de finalitzar la cursa per proclamar-se campiona. Exigent ella, ho ha volgut fer per la porta gran. I ho ha aconseguit. A Cal Rosal, la laurediana ha aconseguit la tercera victòria del campionat que sumat a un segon lloc a Pobladura de las Regueras i un tercer lloc a Ripoll li ha permès suar un total de 92 punts i aconseguir el títol. A Cal Rosal, Laia Pi ha dominat les dues voltes del recorregut amb 25 punts de penalització a la primera i 27 a la segona, però sense veure perillar en cap moment el primer lloc de la prova i menys el del campionat.

D’aquesta manera Laia Pi finalitza una bona temporada per a ella. A punt de fer 15 anys (els fa a principi de desebre) la pilot de Sherco ha mostrat la seva alegria pel títol aconseguit al dir que “estic molt contenta per aconseguir el títol, ja que era l’objectiu de la temporada”. Pi ja mira a la propera temporada on reconeix que “seguiré a la categoria TR2 en el Campionat d’Espanya i també seguiré disputant el Mundial”.

 

Laia Pi, no ha estat l’única alegria pel trial andorrà a Cal Rosal, ja que a la darrera prova del campionat d’Espanya ha hagut una elevada representació on destaca també Gaudi Vall, a la categoria júnior ha finalitzat segon el campionat amb un total de 90 punts, a 9 del primer classificat i dos per davant del tercer. Vall ha acabat tercer a Cal Rosal que li ha permés el segon lloc final de la general. En aquesta categoria júnior la no participació de l’escaldenc Jordi Lestang degut a un confinament per contacte de positiu de Covid19 ha impedit veure a l’andorrà lluitar per la victòria final de la categoria i al final ha quedat cinquè, al no sumar a Cal Rosal.

 

A la categoria TR3, la representació andorrana ha anat a càrrec d’Oriol Pi que al final ha quedat quart a la classificació final i de Quim Altes ha quedat setè.

A la categoria cadet125, la representació andorrana ha anat a càrrec de Joan Miquel Pelegrina que amb un total de 9 punts a Cal Rosal ha aconseguit una meritòria 11a posició final. Valentí Cristina que va participar només a la primera prova del campionat, tanca aquesta classificació general de la categoria.

A la categoria cadet, Jan Gabriel ha sumat 13 punts a Can Rosal que l’ha fet aconseguir el tercer lloc final del Campionat d’Espanya, tot i que ja el tenia assegurat degut a la diferència de gairebé 30 punts amb el quart classificat. En aquesta mateixa categoria, un altre andorrà, Joel Font ha finalitzat en sisena posició després de sumar 11 punts a la darrera prova i havent participat només en les tres darreres aturades del campionat.

A la categoria TR4, Pere Ache, continua la seva progressió i ha sumat a Cal Rosal 3 punts que han fet que s’hagi classificat en 20a posició de la categoria. Robert Capdevila 21è, no ha participat a la darrera prova del Campionat d’Espanya.

A la categoria Juvenil A, Valentí Cristina tot i no participar a la prova de Cal Rosal ha finalitzat en una meritòria cinquena posició final.

A la categoria Juvenil B, Edgar Garcia ha finalitzat 8è el campionat d’Espanya tot i no haver participat a la pova de Cal Rosal.

A la categoria femenina TR3, Maria Font 5a, ha pogut fer totes les proves del campionat; Alexia Lladó 6a, amb una tercera posició a la darrera prova de Cal Rosal, ha fet 3 de les cinc proves i Aitana Nuñez 7a va debutar a la prova de Ripoll. El futur de les tres és d’una evolució molt gran. 

Deixa un comentari

Previous post L’FC Andorra amb un home més, es deixa remuntar el 0-2 i acaba perdent 4-2
Next post Olcina i Havet porten a Jou i Morata al Casamanya