L’Andorra 21 Ports tanca tres jornades de ciclisme autèntic pel Principat i el 2023 s’unirà a la prestigiosa Haute Route 

L’Andorra 21 Ports ha finalitzat aquest diumenge després de tres jornades de ciclisme autèntic pels ports més emblemàtics del Principat. Una prova que tanca una etapa i l’any vinent s’integrarà dins del prestigiós calendari internacional de l’Haute Route. L’edició del 2023 s’anomenarà Haute Route Pyrénées, sortirà d’Andorra i formarà part de l’Andorra Multisport Festival organitzat per The IRONMAN Group.   

El recorregut s’està acabant de dissenyar, però ja s’ha anunciat que la primera etapa es farà sencera al Principat i la segona sortirà del país en direcció a França. Les cinc etapes següents es disputaran entre territori francès i espanyol. El setembre ja s’obriran les inscripcions per l’Haute Route Pyrénées 2023 i serà una magnífica oportunitat per a tots aquells amants del ciclisme que vulguin gaudir d’un circuit internacional que té curses als Alps, Dolomites i als Pirineus 

Nou projecte internacional 

Un nou projecte que s’ha anunciat aquest diumenge des d’Andorra, coincidint amb la celebració de la segona edició de l’Andorra Multisport Festival. El director regional de The IRONMAN Group a Andorra, Espanya, Itàlia i Portugal, Agustí Pérez, ha valorat aquest anunci afirmant que “acaba la realitat d’un projecte i comença un d’internacional molt complet que aporta el millor de les nostres marques i del potencial de The IRONMAN Group”.  

En aquest sentit, Pérez ha destacat que “amb la incorporació de Haute Route tanquem un cicle d’aportar les millors marques dels circuits internacionals de cadascuna de les modalitats esportives. En aquest cas Haute Route Andorra Pyrenees serà un pas molt important per la consolidació d’un esdeveniment de format diferent, però que portarà a Andorra entre 400 i 500 participants de tot el món”, ha afegit.  

Qui també ha valorat la importància d’aquesta novetat per la temporada vinent ha estat l’excampió del món de descens, Tomi Misser, que ha participat aquests dies en les tres etapes de l’Andorra 21 Ports. Misser ha explicat que Haute Route és un format que pot ser de tres, cinc o set dies, en funció del lloc, en aquest cas és a través dels Pirineus i de 5 dies de duració. “Que tothom ho miri a HauteRoute.org perquè serà la bomba l’any vinent!”, ha remarcat. 

Òscar Cabanes i Berta Bassols guanyen l’Andorra 21 Ports 

L’andorrà Òscar Cabanes ha estat el guanyador final després de defensar amb èxit el mallot groc en la tercera i darrera etapa celebrada aquest diumenge. Cabanes també s’ha imposat en aquesta etapa reina de 106 quilòmetres amb el Coll de la Gallina com a gran atractiu. El flamant vencedor ha dit que “mai havia fet una cursa així, amb un format diferent, i la veritat és que m’ha agradat molt”. “El fet que l’any vinent s’uneixi a l’Haute Route em sembla una bona idea, perquè aportarà més participants i ajudarà a conèixer a Andorra”, ha apuntat. 

Per la seva banda, la catalana Berta Bassols s’ha endut la victòria en categoria femenina després de disputar les tres etapes. Bassols ha valorat la seva participació amb aquestes paraules: “Sembla increïble, però hem acabat l’Andorra 21 Ports i mai havia fet res de semblant, perquè darrerament estic més amb el triatló. Ha estat un plaer, m’ha encantat aquesta cursa i crec que torno a tenir el cuquet d’agafar la bicicleta i fer proves així perquè ha estat espectacular”.  

El Parc Central d’Andorra la Vella, epicentre d’aquesta segona edició de la 21 Ports, ha bullit d’activitat durant les tres jornades de competició. Tots els participants han estat d’acord en ressaltar la bellesa i la dificultat del recorregut. També ha destacat la mítica pujada a la Coma d’Arcalís, segurament la més famosa del Principat, així com la resta de ports de muntanya. 

Es poden consultar aquí tots els resultats.  

Després de l’Andorra 21 Ports i la Trail 100 Andorra by UTMB®, que també s’ha celebrat aquest cap de setmana, la propera prova de l’Andorra Multisport Festival serà l’Andorra MTB Classic-Pyrenees a partir del 29 de juny. Finalment, l’IRONMAN® 70.3® Andorra se celebrarà el 3 de juliol i servirà per tancar aquest festival d’esport de resistència i d’aventura. 

Foto: Gabri Amorós.

Deixa un comentari

Previous post Les seleccions absolutes de bàsquet ja es troben a Xipre i Malta, respectivament
Next post Maria Ruzafa perd la final de Copa de la Sèrie C per 1-0 i de penal

Descobriu-ne més des de ElPrincipat.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint