L’Andorra Club Gel competeix a nivell internacional en dues competicions de prestigi

Els patinadors i patinadores de l’Andorra Club Gel, convocats per la Federació Andorrana d’Esports de Gel, han participat en dues competicions internacionals de patinatge artístic sobre gel.

La primera d’elles, la Coupe du Printemps de Luxemburg, va reunir patinadors en categories ISU Senior, Junior, Novice Advanced i Basic Novice i també en categories Interclub. Els representants andorrans van ser Andrea Pazos, Emma Hidalgo i Raul Garcia en categoria ISU Novice Advanced i Enola Poulain en categoria Pre-Novice. La Coupe du Printemps és una competició de nivell ISU (International Skating Union) que reuneix cada any patinadors de tot el món. En aquesta edició, celebrada del 17 al 20 de març van participar-hi patinadors de 22 països. Les patinadores andorranes en categoria Novice Advanced van classificar-se en 20ª i 24ª posició respectivament, mentre que en categoria masculina va obtenir una 5ª posició. En categoria Pre-Novice va classificar-se en 6ª posició.

La segona competició ha estat l’Egna Spring Trophy, que es celebra anualment a la problació italiana d’Egna (Trentino). Del 7 al 20 d’abril, patinadors de les categories ISU Senior, Junior i Novice Advanced han competit al màxim nivell. La representació andorrana ha estat a càrrec d’Andrea Pazos, Emma Hidalgo i Ainara Zazo en categoria femenina i Raul Garcia en masculina. El nivell d’aquesta competició ha estat molt elevat, amb representants de potències del patinatge sobre gel com el Japó, els Estats Units d’Amèrica, Canadà, Corea del Sud o Itàlia. Les patinadores andorranes han presentat els seus programes curt i llarg en dos dies de competició, classificant-se en 18ª, 20ª i 21ª posició, millorant les seves puntuacions globals. El patinador andorrà va classificar-se en 11ª posició.

L’equip andorrà ha estat acompanyat en aquestes competicions pel seu entrenador Dani Peinado, que fou el primer patinador espanyol a fer un triple Axel, 5 vegades Campió d’Espanya, 5 participacions en Campionat d’Europa i 3 en Campionat del Món, i que ha format part de l’equip d’entrenadors de Javier Fernández (2 vegades Campió del Món i 6 Campió d’Europa i medallista olímpic).

Deixa un comentari

Previous post La jugadora Marta Martínez debuta en el Campionat de Catalunya U8
Next post Bon paper dels equips andorrans a la Lloret Cup d’handbol