L’Andorra Hoquei Gel busca noies per jugar a hoquei gel

Poca gent sap que a Andorra, el país dels Pirineus, on els esports de neu són l’esport nacional, hi ha una lliga d’hoquei gel pròpia. Amb un únic club al Principat, l’Andorra Hoquei Gel, el grup de poc més de cinquanta jugadors han creat la seva lliga. Allotjats per la federació andorrana d’esports de gel i amb l’organització del club pirinenc, la Lliga Nacional d’Hoquei Gel ja és una realitat.

Dels 50 participants hi ha un total de 7 noies que prenen part a la competició. Un grup de valentes que volen promocionar l’hoquei gel femení a Andorra, per poder disputar la Liga Iberdrola a Espanya. De moment no són el nombre necessari per fer un equip propi, però il·lusió no els hi falta. “És igual el nivell que tinguin, si volen jugar a hoquei gel, aquí fem espai a totes les noies que ho desitgin” explicava una de les set integrants. El grup femení és ben divers d’edat. De 17 anys que té la més jove, fins a la més veterana que té 48. Però, ja diuen que l’edat no ha de ser una excusa de fer el que vols, si pots.

L’Helena, la Lídia, l’Elsa, la Núria, l’Alba, la Txell i l’Adriana gaudeixen amb el que fan. Se’ls hi veu a les cares. És el seu moment de desconnexió de les feines, dels estudis, de tot el que comporta el dia a dia de qualsevol humà. En el gel, tinguin més o menys nivell, només pensen a passar la pastilla i guanyar el partit. De moment juguen amb equips formats majoritàriament per homes.

Podrà tenir aviat Andorra, un equip femení d’hoquei gel?

Deixa un comentari

Previous post Decidits els playoffs de la LNHG
Next post Calendari de la Copa d’Andorra de curses de muntanya