L’Andorra MTB serà EPIC amb una cursa de quatre etapes completes de pura muntanya als Pirineus

L’Andorra MTB ClassicPyrenees ha elevat encara més el seu prestigi en el ciclisme de muntanya mundial i, a partir de 2023, es dirà Andorra Epic. Aquest nou nom no tan sols reflecteix els canvis en l’esdeveniment, que ara tindrà quatre etapes completes, sinó que també suposa convertir la prova andorrana de MTB en cursa Epic Legend, el rànquing més prestigiós dins de les Epic Series.
La Epic Legend és un loyalty program de renom mundial, que té la seva cita més famosa a l’Absa Cape Epic, una cursa que es disputa anualment a Sudàfrica. Aquells ciclistes que participen en dues Epic Legend Races i la Absa Cape Epic es proclamen Epic Legend, amb la qual cosa se’ls entrega una medalla especial i passen a formar part del reduït nombre de persones capaces de completar aquesta proesa esportiva.
Fins al dia d’avui, hi havia quatre Epic Legend Races: la 4 Islands MTB Croatia, la SPAR Swiss Epic, The Pioneer, i la Absa Cape Epic. Tanmateix, d’ara en endavant, la prova andorrana puja de categoria i s’inclou també dins d’aquest grup de més prestigi. Així doncs, aquells corredors que hagin completat la resta de proves requerides, rebran la cobejada medalla Epic Legend a la línia de meta de La Massana. Cal especificar que aquesta categoria només serà
vàlida a partir del 2023, per tant, aquells que hagin finalitzat la prova andorrana abans d’aquest any no aspiraran a esdevenir Epic Legends.

Proves de MTB de prestigi i amb gran participació
D’aquesta manera, Andorra no només se suma al grup de carreres de més prestigi, sinó que també ho fa a les més consolidades, tant en termes d’organització com de participació. L’Absa Cape Epic ja suma més de 10.000 finishers des que va arrencar i enguany arriba a la seva 19ª edició. Així mateix, a la SPAR Swiss Epic, que ja acumula set edicions, 3.000 riders han completat alguna de les seves edicions i la 4 Islands MTB Croatia, que arriba a la seva 8ª edició, ja acumula més de 3.200 participants en els seus esdveniments celebrats.
En total, més de 20.000 riders ja han completat alguna prova de les Epic Series, que se situen en les localitzacions més espectaculars i reconegudes del món per la pràctica del mountain bike. Això ha suposat que el segell Epic mobilitzi a un gran volum de públic internacional, que acostuma a fer llargues estades al destí i que arriben amb ganes de conèixer la zona i practicar el turisme. Per tot això, moltes proves Epic han començat a incloure opcions d’allotjament
amb la inscripció, en funció de cada esdeveniment, que sempre són allotjaments de primera qualitat.

Andorra, paradís pels amants del MTB
Així, Andorra, i La Massana com a capital mundial del MTB, es consoliden com un dels llocs preferits per entrenar i per competir per als ciclistes de muntanya més consumats del món. Això es deu, en gran manera, als seus imponents ports i senders pirinencs, les seves infraestructures favorables al ciclisme, al seu clima agradable tant a l’estiu com a la primavera, i al caràcter acollidor de la seva gent.

Durant els dos últims anys, l’Andorra MTB ClassicPyrenees ha atret ciclistes de MTB de tot el món per gaudir dels increïbles senders del país i de l’organització d’esdeveniments de primera classe, que és sinònim de les Epic Series. Ara els equips podran gaudir de més recorregut, desnivell i més temps als Pirineus, ja que amb la conversió a cursa Epic Legend, el recorregut s’amplia a quatre etapes, amb un total de 220 quilòmetres i 7.160 metres de desnivell.
Això significarà l’arribada d’un major públic internacional, que acudirà a Andorra atret pel prestigi i l’oportunitat que suposa el segell Epic Legend. Per tant, a més d’obtenir una major repercussió a escala mundial, l’ampliació del recorregut de l’Andorra Epic també suposarà allargar les estades dels participants i dels seus acompanyants.

Precisament pensant en aquests segons, en la propera edició s’inclourà la possibilitat d’adquirir el pack acompanyant, que inclourà allotjament, seguiment de la cursa, accés a la zona dels riders i visites guiades a alguns dels punts més emblemàtics d’Andorra. Amb aquesta mena de facilitats, l’organització espera aconseguir que les estades siguin més extenses i que hi hagi un major retorn en turisme pel país.
“Més quilòmetres i més oportunitats per conquerir els Pirineus a Andorra”
El Project Manager de l’Andorra Epic, Aleix Ribell, ha afirmat que “el nom Andorra Epic reforça la tasca que tenim entre mans i eleva la carrera dins de les Epic Series i del món de la bicicleta de muntanya”. “Andorra és un paradís de la MTB; el canvi de nom posiciona perfectament l’experiència de l’esdeveniment de més bicicleta de muntanya, més quilòmetres i més oportunitats per conquerir els Pirineus a Andorra”, ha afegit.

Les Epic Sèries ofereixen experiències premium de MTB en destins icònics“, ha apuntat Kati Csak, directora sènior de les Epic Series. “Andorra, per ser el cor dels Pirineus, ofereix precisament això: senders de classe mundial per ser conquerits per equips de dos, complementats amb hotels ben còmodes i la millor cuina local per gaudir de la companyia, també fora de la bicicleta, amb els companys competidors“, ha destacat Csak.
L’Andorra Multisport Festival, un retorn pel país amb turisme de qualitat
En aquest sentit, Andorra es consolida com a destí turístic i esportiu de primera categoria, oferint als seus visitants més muntanya, més Epic, més Andorra i més Pirineus. Així doncs, l’Andorra Epic, inclosa dins el marc de l’Andorra Multisport Festival, no només continuarà fent augmentar la xifra de turistes que arriben a Andorra, sinó que també contribuirà a millorar dia a dia la qualitat de l’estada i l’oferta d’entreteniment que reben tots els seus visitants.
Les inscripcions per a l’Andorra Epic 2023 estan obertes i pràcticament exhaurides amb un 80% de les places completes.

Deixa un comentari

Previous post Lucas Pagès a la Copa del Món de Les Contamines
Next post Caminal 73a al de descens de la Copa d’Europa de Chatel