L’Andorra Multisport Festival, la primera pedra d’un gran projecte de país

La primera edició de l’Andorra Multiesport Festival ja és passat. El passat diumenge es va posar el punt final a dues setmanes d’esport outdoor de qualitat, en un país com és Andorra que si té una cosa és fal·lera per l’esport a l’aire lliure. És hora de fer valoracions i tant Govern, de la mà del ministre d’Economia i empresa, Jordi Gallardo i Agustí López en nom d’Ironman Group han valorat aquesta primera experiència que ha estat “la primera pedra d’un gran projecte de país”.

En la seva anàlisi, el ministre Gallado ho ha dit clar “teníem unes expectatives elevades, però en cap moment pensàvem que la pandèmia tindria el fort impacte que ha tingut en l’esdeveniment”. I és que l’Andorra Multisport Festival no hi ha arribat als números que es planificaven i es varen anunciar, el dia de la presentació en el Llac d’Engolasters. Tot i això, l’afectació en els establiments de restauració, d’hostaleria ha estat molt elevat. El propi ministre Gallardo ho ha comentat al dir que “tot i que volíem més gent, hem pogut constatar com l’Andorra Multisport Festival ha portat gent a Andorra, ha fet que la gent conegui el país i sobretot conegui uns indrets que molts d’ells desconeixien”.

El projecte de l’Andorra Multisport Festival és per quatre anys. Com la majoria d’esdeveniments, la primera edició serveix la majoria de vegades per situar-lo en el mapa. Així mateix ho reconeix Jordi Gallardo, al dir que “no podem estar descontents, ja que molta gent de tot el món coneix Andorra o sap on està simplement perquè una franquícia com IronMan ha organitzat un macro esdeveniment”. El ministre Gallardo ha afegit “crec que aquest és un gran valor que hem de tenir present de cara a un futur, ja que Andorra ha de ser un referent i ja hem posat la primera pedra per ser-ho”.

La realització de l’esdeveniment ha comportat un fluxe important de “turisme esportiu” internacional que ha permès que molta gent hagi demanat informació sobre el país, de la seva qualitat de vida, de la seguretat i de la manera d’invertir, aquest ha estat i és un els objectius del Govern del Principat que busca la inversió estrangera, com a atractiu.

Per la seva banda, Agustí Pérez, com a responsable al Sud d’Europa d’Ironman Group també ha valorat les dues setmanes d’esdeveniments outdoors al Principat al dir que “som una empresa que li posem cor als nostres esdeveniments i crec que això s’ha notat”. Pérez ha afegit “és cert que els participants no han estat els que esperàvem, però cal tenir present que la pandèmia ha impedit viatjar a molts atletes internacionals que tenien la inscripció feta”. Pérez ha volgut fer una comparança amb l’IM de Lanzarote al dir que “cal tenir present que una prova tan emblemàtica com Lanzarote enguany ha tingut 700 inscripcions, gairebé les mateixes que ha tingut Andorra, en la seva primera edició, això cal posar-ho en context, ja que el Principat té tots els ingredients per ser una gran plaça i treballarem perquè sigui un dels grans referents del Sud d’Europa”.

El màxim mandatari del sud d’Europa d’Ironman Group ha mostrat la seva gratitud a Andorra pel suport rebut al dir que “estic content de les facilitats que hem rebut en tot moment tant de Govern, com dels Comuns, com de les empreses del país que ens han donat suport”. Pérez ha seguit dient que “aquest ha estat el primer any de l’Andorra Multisport Festival i amb l’experiència del primer any ja treballem pel segon per millorar i fer d’Andorra tot un referent dels esports a l’aire lliure”.

Deixa un comentari

Previous post Jordi Lestang 25è i Laia Pi 10a, a França
Next post RN de 16 anys de Kevin Teixeira en els 200 estils