L’Atlètic Escaldes continua líder de la Lliga Multisegur

Després de la jornada 15, l’Atlètic Escaldes continua líder de la Lliga Multisegur Assegurances, després de la victòria davant la UE Engordany 2-0 i suma 35 punts. FC Santa Colona i Inter Escaldes, li van al darrera, ambdós empatats a 31 punts. A continuació, les cròniques de cada un dels partits.

PENYA ENCARNADA 1 – UE SANTA COLOMA 1

El primer partit de lliga del 2023 va acabar en repartiment de punts. Els de Boris Anton van dur la iniciativa en la primera part i va gaudir d’ocasions clares, com un colze a colze de Faysal amb Matías Basterrechea que va salvar el meta del Penya al minut 13 i un xut al pal d’Èric de Pablos al 31.

A la segona part va seguir el domini colomenc, tot i que el Penya va tenir les oportunitats més clares. Jacobo va evitar el gol aturant els xuts de Rui Tarsio (minut 64), Ordóñez (65) i sobretot de Rodrigo Piloto, en el colze a colze. El propi Piloto va enviar una pilota al pal superat el minut 75 i al 80 es va trencar la igualada amb una rematada de cap a l’escaire de Christian Garcia, després d’una falta lateral treta per Jordan.

Al 85, l’1-1 definitiu, també a pilota aturada. Servei de cantonada que treu Massi i Vaamonde guanya en el salt a Miranda i remata de cap a gol.

FC ORDINO 1 – FC SANTA COLOMA 4 | FITXA |

El FC Santa Coloma va iniciar el 2023 de la millor manera, davant un rival incòmode com és l’Ordino. L’equip que dirigeix Dmitry Chéryshev va començar de la millor manera, ja que al minut 4 ja havia estrenat el marcador amb un gol d’Eloy Gila. La rèplica de l’Ordino va arribar al minut 20, amb una centrada de Coro que rematava Christian Martínez al pal. Abans del descans, Coto va fer el 0-2 amb què es va arribar al descans en una triple ocasió per als colomencs.

L’Ordino es va endollar al partit al minut 51, quan Estrada va marcar un autèntic golàs amb una centrada-xut. La incertesa en el marcador, però, vadurar un quart d’hora, fins que Novoa, al minut 67, tornava a ampliar diferències per als colomencs amb una impecable rematada de cap. Ja al límit del temps reglamentari, Marc Rebés va signar la sentència anotant l’1-4 definitiu.

ATLÈTIC CLUB D’ESCALDES 2 – UE ENGORDANY 0 | FITXA |

Derbi escaldenc entre Atlètic Escaldes i Engordany. Dos equips que van quedar fora de la Copa als despatxos i que es juguen a la Lliga Multisegur Assegurances totes les aspiracions de complir l’objectiu de la temporada. L’Atlètic Club Escaldes va sortir decidit a buscar els 3 punts des de bon inici. De fet, a la primera meitat van ser els de Fede Bessone els que van gaudir de les ocasions més clares, tot i que al descans es va arribar amb les taules inicials.

A la represa, ben aviat, va arribar el primer gol. Va ser en una centrada des de la banda esquerra que Xavi Carmona s’introduia a la seva pròpia porteria. Tot i l’avantatge, l’Atlètic en volia més. Minuts més tard, centrada de Casadesús i Riverola que rematava de cap, però tornava a aparèixer el porter de l’Engordany. Els problemes es tornaven pitjor per l’equip de Jesús Barón al 67’. Vermella directa sobre el debutant Jordi Pérez, que deixava l’equip amb 10 homes, i per sota al marcador durant més de 20 minuts. Això, ho va voler aprofitar l’Atlètic que al 75’ tornva a fer lluir Coca. Ara, amb una rematada en planxa d’Àlex Martínez que havia entrat al descans. A falta de deu minuts, però, si que trobaria el gol l’equip de Fede Bessone. Acció a l’interior de l’àrea que Guillaume enviava al fons de la xarxa. El francès portava pocs minuts sobre el terreny de joc. L’última del partit va ser també per l’Atlètic. Doble ocasió que ni Guillaume ni el debutant Sagüés aconseguien transformar en gol.

UE SANT JULIÀ 0 – INTER ESCALDES 6 | FITXA |

Partit de tràmit per a un Inter que al quart d’hora de joc ja dominava per 0-4 davant un Sant Julià renovat, amb diverses incorporacions durant la pausa nadalenca. El cuer de la categoria va ser absolutament superat per un Inter que va inaugurar el marcador als 5 minuts, amb una centrada de Berlanga que rematava de primeres Sascha Andreu. Al 6 es va estrenar un debutant, Caballé, controlant al cor de l’àrea i enviant la pilota a la xarxa amb un toc subtil. A l’11 Sascha Andreu signaria el seu doblet rematant una altra centrada des de l’esquerra i al 15 va ser Angel de la Torre qui va fer pujar el 0-4.

A partir de llavors, l’Inter va afluixar l’accelerador i el ritme del partit va caure en picat. Amb tot, l’Inter va tenir el partit controlat vivint de tenir la possessió de la pilota i a la segona part, Domi Berlanga i Jordi Roca van fer pujar el definitiu 0-6.

Foto de l’Atlètic Escaldes – UE Engordany. Foto: FAF.