L’Atlètic Escaldes, líder en solitari

L’Atlètic Club d’Escaldes és l’únic equip de la Lliga Multisegur amb ple de victòries després dos jornades disputades. L’equip de Fede Bessone es va imposar ahir a l’Engordany i s’erigeix com a primer líder en solitari amb 6 punts. Els seus màxims perseguidors, amb 4, són el FC Santa Coloma i l’Inter d’Escaldes, que s’enfrontaven entre ells i van acabar amb repartiment de punts, a més d’un Sant Julià que va guanyar sobre la botzina. Engordany i Ordino segueixen sense estrenar el caseller de punts.

PENYA ENCARNADA 1 – UE SANTA COLOMA 1 | Fitxa |

Dos equips que no van sumar la victòria en la primera jornada buscaven el primer triomf de la temporada.

Als dos minuts de joc, colpejava primer el Penya Encarnada. Penal sobre Rojas que transformava Alex Briega en el 0-1.

Passada la mitja hora de joc, una altra pena màxima, aquesta favorable a la UE. Pilota llarga per Faysal, que entra a l’àrea i Basterrecha el derriba. Així ho indicava l’àrbitre, que assenyalava penal. Gavim assumia la responsabilitat però l’enviava fora.

Al minut 40, però, sí arribaria la igualada. Acció per banda esquerra d’El Kabbou, que centrava al primer pal. Allà l’esperava Faysal, que posava la punta del peu per signar l’empat.

A la segona meitat, la primera va ser pels groc i negres. Acció ràpida que acaba amb un fort xut des de la frontal de Tino Mendoza, desviat per poc.

L’ultima jugada del partit va estar a punt de suposar la victòria del Penya. Rodrigo Piloto posava la directa per banda esquerra, però el seu xut sortia massa creuat. Al final, repartiment de punts.

FC SANTA COLOMA 2 – INTER ESCALDES 2 | Fitxa |

Partit boig i imprevisible que va acabar amb gols i repartiment de punts entre el vigent campió i un aspirant a recuperar el tro de la Lliga Multisegur com és el FC Santa Coloma.

L’equip que dirigeix Dmitry Cheryshev es va avançar al minut 2 en una doble ocasió de Virgili que va encertar a ficar a dins al segon intent.

El propi Virgili va ser substituït al 17 per lesió i el seu substitut, Mourelo, va gaudir d’una ocasió clara al 35 rematant alt i va marcar el 2-0 al 43 després d’una gran assistència de Coto.

L’Inter, però, va canviar radicalment en la segona part. Al quart d’hora de la represa, Sascha Andreu va rematar de cap en l’avantsala de la remuntada.

Al 63, Artigas va retallar diferències superant Adri Collet a la seva sortida. I al 76 va empatar un Feher incorporat a l’atac com a davanter centre, culminant al segon pal a porta buida una assistència d’Iñigo Sánchez.

Encara buscaria el tercer l’Inter davant un FC Santa Coloma que renunciava a l’atac, però que va saber patir i defensar el punt aconseguit, que va acabar donant per bo.

ATLÈTIC ESCALDES 1 – ENGORDANY 0 | Fitxa |

Derbi escaldenc en el tercer torn de la segona jornada a la Lliga Multisegur Assegurances. Atlètic i Engordany buscaven els 3 punts per marxar a l’aturada amb bones sensacions.

Al minut 23, primera oportunitat del partit. Va ser per l’equip de Fede Bessone. Gemelson corria per banda esquerra i enviava la centrada al primer pal. Allà apareixia Àlex Martínez, però no hi arribava per poc. Finalment blocava la pilota Jesús Coca.

A les acaballes de la primera meitat, una més per l’Atlètic. Ara, per la dreta. Cavalcada de Maffeo que envia la pilota al segon pal. Gemelson Vieira no hi arribava per molt poc.

Al segon temps, s’avançava l’equip de Fede Bessone. Embolic a l’interior de l’àrea i Victor Casadesús, que havia entrat de relleu a la segona meitat, resolia enviant al fons de la xarxa.

Passaven els minuts i encara en tenia més l’Atlètic. Ara, el perill arribava de les botes  de Víctor Pérez, que trepijava àrea arribant des de la segona línia i tornava a amenaçar la porteria de Jesús Coca. Ara, però, rematava desviat.

A 10 pel final, jugada pràcticament calcada a la del gol. Tornava a aparèixer Casadesús. El balear tornava a rebre la pilota a la frontal, i buscava, de nou, el primer pal de Jesús Coca. Ara, però, sense fortuna de cara a porteria.

Poc després, torn per a l’Engordany. Falta a la zona de tres quarts que Luis Blanco provava de manera directa. El seu intent, s’estavellava amb el lateral de la xarxa.

Al final, triomf per la mínima per a l’Atlètic, únic que suma 2 victòries en les dues primeres jornades de lliga. Tot el contrari que l’Engordany, que encara no ha puntuat ni ha estrenat el seu compte golejador.

FC ORDINO 0 – SANT JULIÀ 1 | Fitxa |

Ordinencs i lauredians tancaven la jornada 2 en busca del seu primer triomf.

Els dos equips no van voler assumir riscos als primers 45 minuts, que va expirar amb l’empat sense gols i sense gaire feina per als porters, Ferreiro i Iglesias.

Els lauredians van posar una marxa més a la represa i aviat va gaudir d’ocasions. Superat el minut 50, centrada d’Adonai per la dreta i Giovanni al segon pal no acaba d’impactar bé amb tot a favor per marcar.

Poc després, Tibor Zsolt va protagonitzar un eslàlom per la banda dreta, guanyant la carrera a Michellod i definint ras al pal curt. Ferreiro, providencial, va refusar a córner.

La va tenir Giovanni al minut 70 per als lauredians, però tot sol dins l’àrea li va sortir un xut defectuós. La rèplica per a Coro, que va rebre de Joao Pedro al 78 però el seu xut creuat va sortir un pèl per sobre del travesser.

A 5 minuts va arribar el gol. Giovanni va rebre al segon pal, va cedir a Pedro Santos i aquest va definir amb un xut ras i col·locat que valien 3 punts per als lauredians i que mantenen l’Ordino sense estrenar el seu caseller de punts.

David Rodríguez de l’Atlètic Escaldes. Foto: XM/FAF.