L’Atlètic Escaldes tanca el 2022 líder de la Lliga Multisegur

UE ENGORDANY 0 – ATLÈTIC CLUB ESCALDES 0.

Derbi escaldenc en partit avançat de la jornada 14 a la Lliga Multisegur Assegurances. Per a l’Atlètic, clau per tancar el 2022 amb el lideratge assegurat.

Potser per això, els de Fede Bessone van gaudir de les ocasions més clares. En 5 minuts, van enviar dues pilotes al pal de Guillaume Lopez i Martí Riverola.

L’Engordany també va tenir un parell d’arribades a l’àrea abans del descans Al minut 12, en un embolic a l’interior de l’àrea que havia de resoldre la defensa de l’Atlètic. I en els últims minuts, en una recuperació de pilota a camp contrari que Najera enviava fora.

La segona part va començar amb una rematada de cap a càrrec de Xavi Puerto que Jesús Coca havia de desviar a córner.

Poc després, apareixia Casadesús, que a l’interior de l’àrea estava a punt de marcar. Amb el porter superat, era Julián Fernánez qui rebutjava quan la pilota pràcticament estava sota pals.

En el descompte va arribar la ocasió més clara del partit, a favor de l’Engordany. En temps afegit, Marcelo rebia una pilota de Marc Garcia a l’interior de l’àrea. Sol davant Saúl rematava al pal curt, però el porter, amb la cama, desviava perquè els escaldencs acabin l’any com a únic equip amb el caseller de derrotes a zero.

Alex Martínez, en un xut en el partit de dissabte davant la UE Engordany. Foto: RC Audiovisuals.

INTER ESCALDES 2 – FC SANTA COLOMA 1.

Partidàs a la part alta de la taula entre el segon i el tercer classificats, coneixedors ja de l’empat del líder. Per als colomencs es presentava l’oportunitat de destronar l’Atlètic del lideratge en l’últim partit del 2022. Per a l’Inter, retallar punts a dos rivals i situar-se segon.

Després d’una primera part sense gairebé ocasions de gols, l’FC Santa Coloma va inaugurar el marcador en la represa, ben aviat. Només s’havien jugat 3 minuts quan després d’una recuperació de Virgili, Eloy Gila rebia i sorprenia Adri Muñoz amb un xut des de la frontal. En aquells moments els colomencs se situaven líders.

L’Inter també es va posar les piles en atac i després d’un primer avís del debutant Assoubre, va arribar la igualada. Al minut 58, centrada des de la dreta que refusa Bejarano, el rebuig va a parar a peus de Berlanga, que marca amb el meta colomenc descol·locat.

Al 62 l’Inter va consumar la remuntada amb un gol de bandera de Marcè. El lateral esquerre dels escaldencs xutava des de la llarga distància amb potència i col·locació per fer el 2-1.

Als últims minuts va poder passar de tot. Els d’Otger Canals van poder sentenciar al minut 80 però De la Torre va rematar al pal sol al segon pal, amb tot a favor. I poc després Gila va poder empatar, però la seva rematada de cap en planxa la va treure Adri amb una mà miraculosa que permet el vigent campió acabar l’any segon i, com els colomencs, ara tercers pel gol average, a dos punts del lideratge.

UE SANT JULIÀ 2 – PENYA ENCARNADA 3.

Duel directe a la part baixa de la classificació entre el setè classificat, UE Sant Julià, i el cuer, Penya Encarnada, separats per un punt.

Els lauredians es van avançar amb un gol matiner. Alfaiate cometia penal per mans i Meneses no fallava des dels onze metres per fer pujar l’1-0.

En un inici frenètic, el Penya Encarnada va empatar al 12 a la sortida d’un córner. Pedro Muñoz rematava al primer pal a la xarxa, superant un Huerta que ahir va ser porter de manera circumstancial davant la baixa de Roberto Veiga.

Abans de la mitja hora, nova oportunitat clara, ara pel Sant Julià. Acció a l’interior de l’àrea i sortida de Silverio. Passada enrere i sense porter, Chang xutava a porteria. Miguel Ruiz, rebutjava pràcticament sota pals, quan la pilota es dirigia a porteria.

Al límit de la primera meitat, el Penya Encarnada capgirava el marcador. Rodrigo Piloto rebia una pilota a la frontal i a la mitja volta, xutava creuat per donar avantatge al seu equip.

Encara hi hauria temps per una més pel Sant Julià. Servei de cantonada i Gutiérrez que posava el cap per creuar la pilota i fer pujar el 2-2 amb què es arribar al descans.

A la represa van tornar les ocasions a les dues porteries, però el gol que decidia el partit no va arribar fins el minut 77, quan Rodrigo Piloto va culminar una acció d’atac amb un xut des de la mitja distància que es convertia en el 2-3.

UE SANTA COLOMA 1 – FC ORDINO 1.

Ahir diumenge, la segona volta i el 2022 es tancaven en l’enfrontament entre la UE Santa Coloma, que buscava mantenir-se en la lluita per Europa i el FC Ordino, que començava el partit en, empatat a punts amb el Penya Encarnada però setè, en zona de promoció.

Als 6 minuts de joc, primer avís dels colomencs. Camilo feia una jugada digna de migcampista, que fins i tot acabava en rematada. Ferreira, però, atrapava sota pals.

Poc després, nova ocasió per a la UE. Rebuig del porter, i Faysal que posava el cos. El rebot, gairebé acaba al fons de la porteria ordinenca.

Als 20 minuts, l’Ordino marcava en la primera ocasió de perill que generava. Centrada per banda dreta de Bryan Pubill i des de la segona línia, Júnior, arribava i enviava la pilota a l’escaire.

Just passada la mitja hora, però, la UE restablia la igualada al marcador. Els colomencs trobaven espai pel centre i Faysal, amb un fort xut, superava Ferreiro amb un xut ajustat al pal.

A la segona meitat, ben poqueta cosa. A destacar l’expulsió de Pedro Lobo en veure la segona groga al minut 85, que deixaven l’Ordino en inferioritat numèrica.

Ja en temps afegit, la va tenir Checa amb un xut que sortia fregant el travesser. L’Ordino surt de la zona vermella i la UE segueix a 7 punts del líder.