L’equip de fons de la FAE també de pretemporada

Lequip desquí de fons de la Federació Andorrana dEsquí es troba en la part inicial de la pretemporada. Lobjectiu daquests dies és combinar diferents activitats físiques per començar ladaptació abans no arribin les setmanes de càrrega amb treball a la neu. Lobjectiu és sobretot treball aeròbic, molt de treball físic, amb força, per combinar tot, explica lentrenador i director de la secció, Joan Erola.

Lequip va començar la pretemporada a mitjans de maig. Ara fins que marxen a la primera estada a la tercera setmana de juny a Font Romeu, sobretot és preparació física, assegura Erola, que conta com són aquests dies: Combinem molt aquesta època amb bicicleta, córrer per muntanya, córrer normal, i després roller, també alguna sessió a la pista datletisme, treball motriu… tota una combinació.

Per la seva part, Guillem Cairat, fisioterapeuta de la secció de fons de la FAE, explica que avui sha fet un test de força màxima per treure uns valors i tenir així unes dades per calibrar els pesos. Però, Cairat recorda quehabitualment es fan dos dies a la setmana de gimnàs: un fem un circuit de força i laltre fem força amb peses, barres, treballant més força resistència i força màxima.

Avui, on lequip es trobava al gimnàs de Sant Julià de Lòria amb Carola Vila i Gina del Rio, les dues fondistes han valorat també aquests dies lluny de la neu. A mi magrada bastant la pretemporada perquè al final combinem diferents esports, com bici o córrer, també les primeres sessions de gimnàs, així que és molt variat i es passa bastant , assegura Vila. Crec que és una fase molt important per poder fer una bona temporada. Cada mes tenim una concentració, així que es fa bastant amè, diu Del Rio, que conclou: Fem bastant entrenament creuat i està bastant bé, amb activitats diferents, roller, bici, córrer, que són esports que a mi també magraden bastant i gaudeixo.

Foto: FAE

Deixa un comentari

Previous post El Govern rep la delegació andorrana dels Special Olympics
Next post Frank Porté comença a competir en el FFSA F4

Descobriu-ne més des de ElPrincipat.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint