L’equip de fons de la FAE torna a la competició a la Copa d’Europa de Goms

Cap de setmana de retorn a la competició per a la disciplina d’esquí de fons. Irineu Esteve, Carola Vila i el júnior Quim Grioche prendran part de la Copa d’Europa de Ulrichen-Goms, a Suïssa.

La competició comença el diumenge per a l’equip andorrà, amb els 15km patinadors per a Esteve i els 10km patinadors per a Vila i Grioche.

Així mateix, és possible que demà dissabte algun d’ells sigui a la sortida de la prova sprint, tot i que amb l’única intenció de tornar a posar-se un dorsal, treure nervis i utilitzar la cursa com a activació en la competició, i en cap cas per obtenir cap resultat.

Finalitzada aquesta cita de Copa d’Europa, el dia 13 es disputarà la Copa del Món a l’estació de Davos (Suïssa), amb Irineu Esteve als 15km skating, i Carola Vila als 10k, també patinadors.

Marin i Estevez tanquen deu dies de preparació a Cervinia

Tot i que el calendari de competicions d’SBX durant el mes de desembre està suspès completament per part de la FIS, l’equip de boardercross de la FAE continua entrenant per quan pugui començar una temporada que ja és atípica per aquestes circumstàncies. En aquesta ocasió, Lluís Marín i Maeva Estevez han tancat una estada de preparació de deu dies a Cervinia (Itàlia), juntament amb l’equip de Copa del Món de França.

La pandèmia ha bloquejat el boardercross en el seu calendari. Si bé estava previst l’estrena el 25 de novembre a la Copa d’Europa de Pitztal (Àustria) en el cas d’Estevez, aquesta cursa es va suspendre. Així mateix, la primera cita que, llavors, havia de ser Montafon (Àustria), corresponent a la Copa del Món d’SBX, del 10 al 12 de desembre, tampoc no es disputarà en aquestes dates i s’ha traslladat als dies 14 i 16 de gener, on és previst que debutin tant Estevez com Marín.

Mentre la competició no arriba, pel moment han estat deu dies d’estada a Cervinia, que en el cas d’Estevez ha estat una mica condicionada per una caiguda que li va fer mal a la mandíbula, per la qual cosa va haver de portar un casc especial. “En tot cas, he pogut entrenar amb normalitat”, va dir l’andorrana, que ha acabat molt contenta dels entrenaments: “He acabat de polir detalls dels starts, que és el que millor se’m dona, i he acabat progressar bastant en els meus punts febles, que són el carving, i que aquí ho he pogut treballar molt bé”. Igualment, Estevez veu que està progressant: “En cronos no estic tan lluny com estava abans respecte a les noies de l’equip”.

Ara l’equip descansa a casa abans de tornar a un altra estada als Alps. Viatjaran d’aquí a una setmana, per entrenar durant altres quatre dies.

Foto: Montse Altimiras.

Deixa un comentari

Previous post Resultats d’escàndol a la primera jornada de la Lliga Viatges Pantours de futbol sala
Next post La FAE es reuneix amb Govern per demanar poder entrenar a les pistes del país