Les curses de les Epic Sèries es reactiven a Andorra

L’Andorra MTB Classic-Pyrenees 2022 porta a alguns dels millors corredors per etapes del món al principat per a lluitar durant quatre dies en l’esdeveniment de les Epic Sèries. Del 29 de juny al 2 de juliol, el Team BULLS, el BUFF MEGAMO, l’ SCOTT CALA BANDIDA i el Cannondale TB s’enfrontaran a l’ Speed Company Racing en un recorregut de 170 quilòmetres, amb 5.170 metres de desnivell. La sortida de Martin Frey de l’equip alemany ha fet que el llegendari austríac Alban Lakata s’associés amb un dels titulars de la 1a edició, Simon Schneller, per a la segona edició de l’Andorra MTB Classic-Pyrenees.
Els BULLS no són l’únic equip amb associacions relativament noves, Hans Becking i Hugo Drechou representaran a BUFF MEGAMO. Becking va córrer la prova de 2021 al costat del seu rival actual, Francesc Guerra Carretero, que s’alinea per a SCOTT CALA BANDIDA amb Sergio Mantecón.
L’equip BUFF MEGAMO tindrà, no obstant això, l’avantatge de comptar amb un equip de suport, format per l’Enrique Morcillo Vergara i Guillem Cassu Cantin.
CannondaleTB, SCOTT CALA BANDIDA i Bottecchia Factory també tenen dos equips en la cursa. Amb Francisco Herrero i Víctor Manual Fernández corrent com CannondaleTB by Beehii Roberto Bou Martíni, Pablo Guerrero Bonilla del CannondaleTB.
El segon equip de SCOTT CALA BANDIDA està format per José María Sánchez i Miquel Faus Juan. Entre el CannondaleTB, el SCOTT CALA BANDIDA i el BUFF MEGAMO hi ha deu corredors espanyols d’elit, la qual cosa crea una carrera intrigant dins de la gran batalla de la classificació general pels honors nacionals. Els equips 1 i 2 de Bottecchia Factory estan representats pels italians Franz Hofer i Domenico Valerio, així com per Francesco Bonetto i Giuseppe Panariello. Andorra compta amb l’equip de la Federació Andorrana de Ciclisme, format per l’experimentat Xavier Jove i Kilian Folguera. A més, Andbank compta amb l’espanyol Oliver Avilés Gilabert com a company de Mauro Ezequiel García.
Tots els ulls estaran posats en els guanyadors de la Absa Cape Epic, Georg Egger i Lukas Baum. La parella es va alçar amb la victòria en la prova per excel·lència de les Epic Sèries, remuntant un desavantatge de 7 minuts en les dues últimes etapes pera guanyar la cursa més important de lessèries. Egger i Baumhan centrat els seus esforços en les curses de cross-country des del seu retorn a Europa, però sens dubte estaran desitjosos de mostrar el seu agressiu enfocament en les curses per etapes en exigents etapes de l’Andorra MTB Classic-Pyrenees.
Després de la carrera contrarellotge de 19 quilòmetres del dimecres, les etapes es tornen cada vegada més exigents, passant per l’Etapa 1, de 42 quilòmetres, fins a l’Etapa Reina, de 60 quilòmetres. L’etapa 2 no sols és la més llarga de la carrera, sinó que també presenta 2.150 metres de pujada. L’última etapa és una mica més fàcil, sobre el paper, encara que també ascendeix a més de 2 200 metres sobre el nivell de la mar en els seus 49 quilòmetres de distància.
La carrera femenina d’elit es presenta com una lluita a dues bandes entre el BUFF Megamo Women i el Titan Girls. Naima Madlen i Meritxell Figueras parteixen com a favorites al títol, que l’any passat va guanyar el RDR Italy Leynicese Racing Team de Sandra Mairhofer i Costanza Fasolis. Madlenva competir en la categoria mixta al costat de Beckingen la recent 4 Islands MTB Croàcia. L’alemanya i la seva companya d’equip, Figueras, s’enfrontaran en aquesta ocasió a la dura competència de l’equip espanyol format per María Sierra Sanchon i Desirée Moya Navarrete.
Els aficionats al ciclisme de muntanya poden seguir l’acció de l’Andorra MTB Classic-Pyreneesen les xarxes socials de la cursa, així com en la pàgina web de l’esdeveniment www.epic-series.com/andorra.
L’acció comença amb el pròleg del dimecres al matí a les 10.00, hora local. Les dones d’elit començaran la seva cursa a partir de les 12.27, mentre que els setze últims equips d’elit masculins sortiran a partir de les 12.43pm
Foto: Andorra MTB Classic – Pyrenees.

Deixa un comentari

Previous post Gerard Sala i Marc Font espectaculars en el retorn de l’Enducross a Beixalís
Next post Andorra cau en el debut de l’Europeu de Xipre 95-36 davant Noruega