Les solucions d’urgència de la UEFA perquè no afectin els rebrots del Covid-19

Els enfrontaments a les rondes prèvies de la Champions League i l’Europa League 2020-2021, que seran a partit únic, es podran jugar en terreny neutral si hi ha restriccions en els desplaçaments generats pel rebrot del coronavirus en diversos països. Aquest tema pot afectar els tres representants andorrans: Inter Club d’Ecaldes, VallBanc FC Santa Coloma i UE Engordany. De cara a la finestra de seleccions de principis de setembre es podria aplicar el mateix criteri si la situació és similar. Andorra debutarà a la UEFA Nations League el 3 de setembre a Letònia i rebrà el dia 6 Illes Fèroe a l’Estadi Nacional.

La UEFA i els secretaris generals de les 55 federacions que aplega -entre les quals David Rodrigo com a representant de la Federació Andorrana de Futbol- s’han reunit aquest matí per via telemàtica amb l’objectiu de trobar solucions a tots els desafiaments i problemes que puguin derivar-se de la COVID-19 durant la disputa de les rondes prèvies de la Champions League, a la qual hi ha l’Inter Club d’Escaldes com a representant andorrà i l’Europa League, amb el VallBanc FC Santa Coloma i la UE Engordany.

Totes dues competicions europees de clubs arrenquen en breu i això pot suposar un desafiament en una època de l’any a la qual s’estan vivint rebrots a diversos països del món. És per això que els enfrontaments seran a partit únic sent l’equip local el primer dels dos que surti al sorteig. Amb tot, la situació actual genera preocupació per les restriccions que puguin trobar-se els clubs en els desplaçaments i en els requisits de quarantena emesos per les autoritats.

Així, segons s’han aprovat dos escenaris diferents:

Els equips que juguin com a locals i pertanyin a un país amb restriccions a causa de la pandèmia que impedeixin l’equip visitant desplaçar-s’hi, hauran de buscar una seu alternativa en un país neutral que pertany a la UEFA i lliure de traves originades per la crisi sanitària. En cas contrari, se li donarà el partit per perdut.

Si és el país de l’equip visitant el que planteja restriccions pera l’anada o la tornada, l’equip local haurà de buscar una alternativa. Si no la trova, serà la UEFA la que esculli l’emplaçament. Si un equip refusa la proposta, se li donarà el partit per perdut.

MATEIXA NORMATIVA PER A LES SELECCIONS

La UEFA i les 55 federacions també han decidit que, en cas que la situació actual continui igual al setembre, quan hi ha la finestra de partits de seleccions a la primera setmana, no es descarta la possibilitat de jugar els partits en seus neutrals. Segons marca el calendari de la UEFA Nations League, Andorra debutarà el 3 de setembre a Letònia i rebrà Illes Fèroe el 6 de setembre a l’Estadi Nacional.

Deixa un comentari

Previous post Encamp reobre le piscines cobertes
Next post Sabrina Solana completa el 90% de la Volta Fènix