L’escola de valors del Morabanc Andorra i l’arbitratge

Aquest dijous al vespre, l’Escola de Valors del Morabanc Andorra ha tocat un aspecte molt representatiu de com està la societat actual. Sota el títol “El respecte a l’àrbitre. Un repte pendent”. Una xerrada que va tenir dos protagonistes principals, l’àrbitre internacional andorrà Antonio Zamora, l’actual director d’arbitratge de l’ACB, José Antonio Martín Beltran; dues protagonistes en l’aspecte psicològic com han estat la Mariona i la Sònia de Psico B i una sorpresa, el jugador del Morabanc Crawford.

Els que no estan en el món del bàsquet, es preguntaran, i que feia Crawford en la xerrada? Sens dubte, va ser la gran sorpresa, ja que l’actual jugador de conjunt que entrena Ibon Navarro és el fill de tota una institució als Estats Units i a l’NBA. Dan Crawford, llegendari àrbitre americà que va dirigir 31 temporades seguides partits a la millor lliga del Món i 23 finals de l’NBA seguides. A un àrbitre, li parles del cognom Crawford i és com parlar de Messi en el futbol o Michael Jordan en el bàsquet.

Amb aquest ventall de protagonistes, la xerrada que es va portar a terme a la Bombonera, va tenir de públic als jugadors dels equips base del Morabanc Andorra, amb pares/mares inclosos. No hi eren tots, una mostra més de com els valors estan abandonant a una societat cada cop més egocentrista. Però els que hi eren van poder sentir i reflexionar amb comentaris com “tinc família, soc pare de dos nens” o “com a àrbitre també em puc equivocar com ho fan els jugadors, els entrenadors, els directors tècnics”. Una de les afirmacions més impactants, la va fer el propi Crawford al dir que “a casa, jo portava més bé, el que significa ser àrbitre i els insults, però la meva germana plorava quan veia situacions així del pare”. I és que una de les reflexions que s’ha volgut fer en aquesta nova edició de l’Escola de Valors ha estat que “els àrbitres també són persones”.

Tant Zamora com Martín Beltran van fer-se la pregunta. “Si un jugador falla un tir lliure i se l’anima perquè l’encerti, perquè a un àrbitre només se’l critica i insulta”.

Deixa un comentari

Previous post Andorra present a la Copa d’Europa de patinatge de Paredes
Next post Un xacra que cal erradicar i on el Morabanc Andorra hi posa el seu granet de sorra