L’Inter no fa els deure i haurà d’esperar a la darrera jornada

L’Inter d’Escaldes no ha pogut fer els deures aquest diumenge contra la UE Engordany i ha empatat a cero que combinat amb la victòria del Vallbanc FC Santa Coloma deixa la diferència a tan sols un punt, entre primer i segon, a falta de la darrera jornada. L’Engordany, per la seva part, ha sentenciat la tercera posició, que li permetrà anar a Europa amb una carambola i el Sant Julià serà quart.

L’Inter ha sortit al camp amb una actitud molt positiva i amb ambició, sabent que el títol estava a tocar. Els d’Adolfo Baines han apostat per fer una pressió molt alta a l’Engordany, fet que ha impedit que els de Vicenç Marquès poguessin progressar. La primera oportunitat clara ha arribat al minut 16 quan Ricardo Oliveira ha fet una rematada que Valentin Spano ha tret sota pals. Malgrat això, han estat capaços de mantenir la porteria a zero tot i les oportunitats de l’Inter. A més, han fet una defensa dura i s’han sabut imposar als intents dels blanc-i-negres.

A la represa, la UE Engordany ha sortit amb més actitud al camp i ha posat a l’Inter en problemes, ja que ha trobat més ocasions, però els blau-i-negres (aquest diumenge de vermells) han avisat, per part de Bruninho. Tot i això, el duel, que s’ha convertit en un estira-i-arronsa, no ha canviat: es mantenia l’empat, tot i les ocasions.

Per tant, l’Inter ha anat espavilant però l’Engordany s’ha defensat, literalment, de totes les maneres possibles en un duel que arribava marcat per la impugnació de l’alineació en el darrer matx de la fase regula. Els d’Adolfo Baines ho han anat intentant però finalment no han pogut materialitzar cap ocasió tot i que han gaudit d’opcions en els darrers minuts. La més clara ha estat una d’Emili Garcia quan faltaven deu minuts per acabar l’enfrontament que Jesús Coca ha salvat fent una magnífica estirada. Així, amb un resultat de 0 a 0, el títol haurà d’esperar a la darrera jornada.

Per altra banda, en el partit entre la UE Sant Julià i el Vallbanc FC Santa Coloma, els colomencs sí que han fet els deures, i amb nota, amb absolut domini davant d’un rival que no ha mostrat gaires llums.

Durant la primera part, el Vallbanc de Marc Rodríguez ha dominat amb comoditat però no ha estat capaç d’anotar. Els colomencs ho han intentat una vegada i una altra però la pilota no ha entrat, encara que ha portat la batuta del partit. Luis Blanco ha estat l’encarregat d’intentar-ho múltiples vegades però la porteria laurediana s’ha mantingut a zero amb Javi López intervenint. Els lauredians han tingut alguna aproximació tímida però el nivell ofensiu del Vallbanc, molt valent, els ha descol·locat. Malgrat això, el resultat al descans era d’empat a zero.

A la segona part, els colomencs han dit prou. Han anat arribant les opcions clares, una rere l’altra, primer Àlex Martínez, després Enric Pi, però finalment, el gol ha arribat quan faltaven 15 minuts per acabar el duel. Nico Medina ha posat el cap en un córner quan feia segons que estava sobre la gespa i ha fet màgia. Gol per somiar.

Amb aquest resultat, els lauredians s’han anat replegant i el Vallbanc ha seguit per sentenciar el partit. Ha estat en els darrers instants del duel quan Txus Rubio ha fet una passada a Álex Martínez que ha resolt fent el segon i definitiu gol. En la darrera jornada, una derrota o un empat de l’Inter combinat amb una victòria del Vallbanc, podria donar el títol als colomencs. L’Inter no pot abaixar la guàrdia.