Maeva Estevez entra en les Finals de la Copa del Món de Montafon

Maeva Estevez ha aconseguit aquest dijous la classificació per a les Finals de la Copa del Món de boardercross de Montafon (Àustria). L’andorrana serà entre les 16 millors que es jugarà demà la cursa en diferents rondes de KO.

Estevez ha completat unes classificatòries força complicades amb unes dures condicions meteorològiques i una neu molt tova que feia el circuit austríac molt lent. La rider andorrana ha aconseguit el bitllet per a les finals de demà gràcies a el 16è temps que ha assolit en la segona ronda classificatòria, i que li ha permès entrar entre les millors.

A la primera ronda, Estevez marcava un crono de 1.05.39 que la deixava a 3.57 del millor registre, i a 2.81 de la classificació, que la tancava en aquesta primera mànega la 8ª posició de la canadenca Audrey McManiman. En aquest punt, el crono d’Estevez la situava 34ª.

A la segona ronda, el temps d’Estevez ha estat de 1.02.26, amb la qual cosa se situava la 7ª de la ronda i amb el 16è temps final per poder classificar-se per a les finals. El crono de 1.02.26 era el mateix que la txeca Vendula Hopjakova, que en fer una mica millor registre en la primera ronda, passava com a 15ª.

Quarts de final

Les rondes de KO de les finals de demà començaran amb els quarts de final i amb la primera sèrie, en la qual es troba Maeva Estevez. L’andorrana tindrà de rivals a la campiona olímpica en Sochi 2014 i bronze en Pyeongchang 2018, la txeca Eva Samkova; a la 12ª del rànquing mundial, la canadenca Audrey McManima; i la britànica Charlotte Bankes, actual campiona del món de boardercross.

Les finals d’aquesta Copa del Món començaran divendres a les 13:50 hores.

Maeva Estevez, comentava que ” aquest dijous era complicat, hi havia boira, estava nevant i hi havia una mica de vent. El circuit no anava gaire ràpid. Les dues baixades d’entrenament han anat més o menys bé però no les tenia totes… a la meva primera quali ha anat amb la part baixa bé, però a la part alta he fet una errada molt gran i m’ha deixat la 34. A la segona, l’objectiu era millorar l’errada que he fet. Al final ha pagat i he anat molt més ràpid, i ha pagat”. Estevez ha afegit “molt contenta, evidentment, és quasi un pes que em trec de sobre. Era l’objectiu principal de la temporada, haver-ho fet a la primera Copa del Món només em dona empenta per fer-ho a totes i estic que no puc estar més contenta”. L’esportista andorrana ha finalitzat dient “divendres toca una ronda difícil, la Charlotte, una campiona del món, una campiona olímpica, una canadenca que és molt bona, l’Audrey… tot el que bé ara és un bonus i no tinc res a perdre, així que anirem a buscar el màxim, i a veure què passa”.

 

Maeva Estevez. Foto: FAE.

Deixa un comentari

Previous post Tornen les Crèdit Andorrà GSèries
Next post La jornada 10 de la Lliga Multisegur es disputarà el proper 19 de desembre