Marc Casal, un dels pocs campions del Món que té Andorra decideix retirarse

Aquest matí, Marc Casal ha anunciat la seva retirada definitiva de la competició d’alt nivell, tancant, així, una etapa de dotze anys formant part de l’Equip Nacional de curses de muntanya.

El corredor, de quaranta anys, va iniciar-se a aquest esport de la mà del seu germà, l’Òscar, l’any 2008, entrenant per les muntanyes del país i participant, en les primeres curses que s’organitzaven en l’àmbit nacional. L’any 2010, entra a formar part de l’Equip Nacional de la FAM i, per tant, s’inicia a competir en diferents proves internacionals, assolint, any rere any, grans resultats.

 

Durant tots aquests anys, Casal ha mantingut un nivell competitiu espectacular gràcies a la seva constància, dedicació i passió per aquest esport amb entrenaments d’alta intensitat molt exigents que li han permès posicionar-se, en moltes de les competicions internacionals, dins del TOP 10 mundial, guanyant-se, per mèrits propis, la definició d’espor9sta d’elit.
Entre els seus resultats assolits, destaca la primera posició aconseguida l’any 2015 a la Transalpine d’Àustria, la quarta posició assolida a la Yading Sichuan a la Xina l’any 2016 dins les Sky World Series, la segona plaça a Sky Olympus de Grècia l’any 2018, dins del mateix circuit o la segona posició a la Ma_erhorn Ultraks de Suïssa el mateix any, uns excel·lents resultats que van fer que l’any 2018, finalitzés en 3a posició a la classificació general de les Skyrunner World Series.

Però, el seu millor resultat en una cursa d’àmbit internacional va arribar l’any 2021, a la Vall de Boí, proclamant-se Campió del Món d’UltraTrail al Skyrunning Buff Mountain Festival, després de completar 68 kilòmetres. Una fita històrica que quedarà en la memòria i en el record de tots els amants de les curses de muntanya del país.

A la roda de premsa que ha ofert aquest matí, ha volgut, en primer lloc, donar les gràcies a totes les institucions, persones i empreses privades així com a la Federació per haver fet possible estar en tots els indrets on ha corregut. Casal, molt emocionat, ha destacat que ha preferit tancar aquesta etapa amb bon gust de boca i de manera positiva, d’acord amb els excel·lents resultats assolits la temporada passada. El corredor ha tancat la seva intervenció amb llàgrimes als ulls, però, recordant els grans moments viscuts durant els quasi tretze anys de carrera professional. Els moments més destacats que s’emporta a casa no són els resultats o les medalles aconseguides sinó les vivències, els viatges, els moments amb l’equip, entre altres així com donar a conèixer Andorra arreu el món.

Per a Casal, avui no ha estat un dia trist. Més aviat un dia emocionant perquè es tanca una etapa, però no serà la fi de gaudir de la muntanya i de l’esport. Finalment, ha agrait, de nou, als corredors que l’han acompanyat en totes les curses, en especial al seu germà, i a la seva família. El corredor canillenc ha afegit que el comiat d’avui és amb el que somia tot esportista, però, que s’hagi fet realitat és una altra història.

Deixa un comentari

Previous post Àlex Pastor renova amb l’FC Andorra
Next post SIEP s’uneix a la FAE amb l’esponsorització de l’esquí alpí pels pròxims quatre anys

Descobriu-ne més des de ElPrincipat.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint