Marc Rodríguez: “Marxo dos segons abans que m’acomiadin”

El ja exentrenador del Vallbanc FC Santa Coloma, Marc Rodríguez, ha parlat per primera vegada després que ahir, just acabada la final de la Copa Constitució, anunciés que deixava la banqueta colomenca. “Demà ja torno a Barcelona. Marxo dos segons abans que m’acomiadin, era una cosa decidida pel club però jo tenia clar que volia marxar”, ha comentat, destacant que “m’ha sortit plaça de professor a Barcelona, és un bon moment per tornar cap a casa, encara que no és el millor lloc per anar ara mateix”. De moment, agafarà un mes de vacances. 

Futbolísticament però, no té res pensat: “Ara no hi ha res en camí ni opcions d’entrenar. Es van tancar totes les places d’entrenador. Si tingués alguna opció, sí”. Per tant, el que voldria en un futur és entrenar a Primera Catalana, Lliga Nacional de Juvenil o una Divisió d’Honor juvenil. 

Quant a la competició, ha remarcat que “l’Inter ha fet molt bé les coses, han estat molt encertats”. “Som l’equip més golejador i el menys golejat i no guanyem, en moment claus no hem estat a l’altura ni tirar el partit endavant”, ha lamentat i ha subratllat que “hem perdut punts en moments que no ho havíem de fer. Tot i això, hem estat a un punt d’aconseguir la lliga. Amb sensacions generals, no hem donat el nivell que s’esperava”. 

Així mateix, ha reconegut que “al principi de la competició, l’objectiu era guanyar la lliga, s’havia fet una plantilla molt bona però a quatre punts, era complicat”. “Hem estat el millor equip després de la Covid-19. Sembla que no, però la lliga és molt igualada i és difícil enllaçar tres victòries consecutives. Hem perdut per detalls com l’empat amb el Sant Julià, que ens va fer molt de mal. Hem fet el mínim: anar a Europa”, ha sentenciat. Però no dirigirà l’equip en aquesta aventura, ja que és “una decisió de grup”. 

En aquest context, l’extècnic ha reconegut que “el sabor és agredolç”. “Guanyar la Copa hauria maquillat una mica, però és només això, maquillar”. “Amb dos anys, hem guanyat una lliga i a Europa hem competit, guanyant partits a les dues competicions. A Europa vam fer molt bon paper, contra l’Astana, que no ens podem ni comparar, no som ni del mateix planeta i al minut 70 del segon partit estàvem classificats, però després ens van rebentar”, ha recordat, i ha criticat que aquest nivell no es va mantenir després a la lliga. “Això et frustra perquè en deu mesos no hem pogut donar aquell nivell”, ha assenyalat. 

Respecte a la seva estada al Principat, ha afirmat que “em va sorprendre molt el nivell tècnic de la lliga” però que és cert que el fet de jugar al mateix camp, que molts jugadors es coneixen i que entrenes amb els rivals, fa que la intensitat baixi. No és el mateix que quan jugues a Primera Catalana o a Tercera”. Malgrat això, creu que hi ha “una evolució” a la lliga i que “hi ha equips que s’han professionalitzat. De fet, ha volgut deixar clar un missatge:

“La lliga no és 100% amateur amb els sous que es cobren. Hi ha gent que treballa fins les tantes i ve a les tantes i gent que viu del futbol i això és complicat coordinar-ho. Si es pot, s’ha de professionalitzar més. Però hi ha gent que li interessa prosperar i una altra que no”. 

Finalment, ha agraït el suport del club i ha afegit que venir a Andorra “ha estat un creixement personal” i ha aprofitat per felicitar a la federació de futbol pel protocol fet pel retorn als entrenaments, “sobretot per la feinada que han fet els treballadors perquè tot funcionés, tot a punt i net. Ha estat gent anònima a peu de canó. Cada dia amb el material preparat, això no té preu i s’ha de reconèixer. La gent que ha estat treballant ha estat molt professional, hem acabat sense pràcticament un ensurt”.

Deixa un comentari

Previous post Raul Ferré aspira al català de muntanya
Next post Triomf de Victòria Jimenez Kasintseva davant Laura Pigossi