Margot Llobera ambaixadora de bona voluntat de Creu Roja Andorrana

La pilot de raids Margot Llobera serà ambaixadora de la Creu Roja Andorrana. El conveni, signat aquest migdia a la seu social de l’entitat, estipula que l’andorrana participi en diferents accions, com campanyes informatives o de captació de fons, sempre amb la finalitat d’ajudar les persones que més ho necessiten. Fins i tot, es podria desplaçar a determinats països per lliurar in situ les ajudes.

Aquesta decisió presa conscientment per l’entitat vol reconèixer no només els èxits esportius de Llobera, la seva implicació en el voluntariat, un estil de vida saludable, la popularització de l’esport tan representatiu pels joves, així com principis i valors com la superació i la voluntarietat o l’apoderament de la dona i l’emprenedoria.

L’acord especifica també que Llobera faci seus els valors de l’organització humanitària, transmetent els principis fonamentals i propòsits als ciutadans, com per exemple, la solidaritat i la universalitat en l’ajuda alimentària i productes bàsics a totes les persones i famílies necessitades. El director de la Creu Roja Andorrana, Jordi Fernández, ha valorat: “Fins ara no havíem tingut una figura pública que encarnés els nostres valors, però no teníem pressa, havíem de trobar la persona adequada. I l’hem trobat a les nostres files”.

Abans de la signatura d’aquest conveni, Margot Llobera (Andorra, 1996) ja havia exercit de voluntària de la Creu Roja. Durant el confinament va repartir menjar a persones que no podien desplaçar-se per la malaltia o per ser població de risc i va

estar fabricant mascaretes per a personal sanitari amb una impressora 3D, amb la col·laboració de l’associació Andorra Makers.

Aquesta experiència, explica la corredora, “m’ha canviat. He conegut una altra Andorra, una Andorra de gent pobra, de gent sola. Per això, el que vull fer com a ambaixadora és transmetre, tant a dins com a fora del país, les accions que fa Creu Roja Andorrana, i arribar a les noves generacions, que són les que es convertiran en nous socis i nous voluntaris de l’organització”.

S’ha acordat confeccionar conjuntament un calendari d’activitats, entre les quals hi haurà diferents campanyes de finançament de l’entitat i la venda de la loteria Sorteig d’Or, a banda de diferents accions de la Creu Roja Joventut. La vigència de l’acord és per un any, fins a l’octubre de 2021, i es podrà renovar per previ acord d’ambdues parts.

Esportivament, el principal objectiu de la temporada de Llobera és debutar al Ral·li Dakar, prova que el 2018 ja va conèixer des de dins com a reportera i on en aquesta ocasió lluirà el logotip de Creu Roja a la moto. “Ja l’hem incorporat a l’equipació. A mi em dona força portar-lo amb mi”, ha comentat la corredora, que també ha assegurat que “el Dakar es correrà: es fa al desert, sense públic, i amb totes les mesures de seguretat”. Tampoc no ha lamentat que altres curses s’estiguin suspenent: “Si s’han d’anul·lar per frenar la Covid, que ho facin. Si tanquen bars i negocis, no em sap greu que anul·lin competicions esportives. A més, porto anys preparant el Dakar i estic a punt”.

La Creu Roja Andorrana és una entitat creada l’any 1980 i reconeguda per la Llei 89/2010 com a institució humanitària de caràcter voluntari i d’interès públic, que desenvolupa les seves activitats com a auxiliar i col·laboradora de les administracions públiques sota la protecció de l’Estat, conservant la seva independència i autonomia, amb plena acceptació dels set principis del Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja.

Deixa un comentari

Previous post “Not in our world”
Next post La U21 d’Andorra perd a Kosovo 1-0