La Marina Fernández Muelas porta des dels 9 anys jugant a futbol. Actualment és la capitana de la selecció andorrana absoluta i de l’ENFAF. Reclama més visibilitat pel futbol femení i sobretot els recursos necessaris per fer que les noies que juguen en els parcs, ho puguin fer en equips federats”.

La capitana de la selecció nacional té les idees clares. “Per tenir una selecció nacional forta ens cal treballar la base” diu Fernández que afegeix “l’actual equip nacional és molt jove i és important que les noies segueixin amb el futbol una vegada facin els divuit anys”. Aquest és un dels problemes que es troben. Quan acaben l’educació a Andorra i les jugadores decideixen marxar a estudiar fora del país, el primer que fan és abandonar la pràctica del futbol. En aquest sentit Fernández explica que “crec que hauríem de viure amb més passió el futbol. Si marxes fora a estudiar, mira de tenir un equip on vagis”. La jugadora de l’ENFAF reconeix que “la Federació està fent un bon treball per potenciar la base, però cal dir que cal seguir, per recollir els fruits”.

La central de la selecció absoluta té molt clar que actualment, els clubs del Principat “han apostat pel masculí i ens fem la pregunta per quan el femení?”. Per Fernández Muelas l’únic inconvenient és que els clubs “volen crear un equip femení per anar a disputar tornejos de la UEFA”.

Aquest plantejament no és compartit per l’actual capitana de l’absoluta al dir que “crec que hauria de ser voluntat pròpia crear un equip femení i no pel fet que pugui aspirar a jugar a la UEFA”.

La Marina Fernández reconeix que “un cop jugues en un equip és molt més fàcil que juguis internacionalment, sobretot aquelles que els hi agrada el futbol”. Tot i això també reconeix que “malauradament no tenim molts partits, perquè som una selecció molt jove i ens falta recorregut”.

Del grup de la selecció, una de les jugadores més veteranes és la Marina. Amb 24 anys s’ho sent tot i que li agradaria que “hi hagués noies que ens fessin fora a les veteranes que estem ara”. Ella mateixa sentència “si això passés, en un futur el futbol femení milloraria una barbaritat”.

Fent repàs de l’actualitat diària, la Marina Fernández ha reconegut que “ens agradaria que tota aquella gent que va mig omplir l’estadi comunal el dia del debut de la selecció absoluta femenina, ho fes també en els partits de l’ENFAF“. Fernández ha afegit “d’igual manera que aquell suport que ens va donar la premsa, també ens el donés en els partits de l’ENFAF“.

“és molt important que la premsa pregui consciència que el seu suport pot comportar que moltes noies s’animin a provar-ho”.

Per Fernández són importants els partits internacionals perquè “donen embranzida i il·lusió al projecte, però el treball cal fer-ho des d’abaix“. La central de la selecció reconeix que “el futbol femení ha canviat molt. Actualment té molta més importància de la que tenia”.

El moment més important de la Marina quan està a la selecció és el moment dels himnes “quan estic lluny de casa i escolto l’himne del meu país, sincerament m’emociono, és una sensació única perquè jugar amb la selecció del teu país és un orgull”. Fernández sentència dient “és la millor sensació que he tingut mai”.

La selecció absoluta femenina trigarà una mica a tornar a jugar algun partit oficial, però a l’espera que arribi el moment, les noies s’aferren a l’ENFAF on treballen i intenten millorar per algun dia poder complir el seu somni, debutar a la selecció nacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Previous post Rudolf Stieghan, també renova amb el CV Encamp
Next post Cande Moreno es retroba amb l’esquí