L’etapa d’aquest dimarts, pel #356 de Mercè Martí i Margot Llobera ha estat determinant i tot un test de resistència de l’equip, tant piloto i copilot com de la mecànica del vehicle. Ha estat una etapa que ha començat per muntanya, per seguir per pistes entre els canyons. La clau per a Martí i Llobera ha estat “saber adaptar-se al terreny” que ha fet que el #356 estigui dintre del top20.

A falta de poques etapes per finalitzar, el repte està a la mà, però caldrà tenir el seny i la precaució necessària, ja que les etapes que resten, ni de bon tros seran bufa i fer ampolles.

El recorregut ha estat format per un 48% de sorra, 33% de terra, 5% de pedres i 14% de dunes.

Dimecres Martí-Llobera faran una especial que tindrà unes vistes espectaculars, per les variacions de relleu del terreny i els colors de desert.

Mercè Martí #356: “Una etapa molt ràpida, amb moltes pedres i combinació de dunes. Ho hem sabut gestionar molt bé. Hem punxat una vegada i hem trencat una corretja, així i tot hem sabut gestionar la nostra posició”.

Margot Llobera #356: “M’està sorprenent la dificultat de la navegació, però el roadbook ho diu molt clar. Per les dunes hem pogut avançar a molta gent, així que molt bé”.

Mercè Martí (en primer terme) i l’andorrana Margot Llobera. Foto: FN Speed Team.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Previous post Àxel Esteve, tercer a l’eslàlom FIS de Kronplatz, amb la seva millor puntuació FIS: 27.58
Next post El KH7 Epsilon Team amb Jordi Ballbé acaba dintre del top 25 la novena etapa del Dakar 2022